Madriđani odigrali ‘kraljevski’ protiv crno-bele mlađarije, Real – Partizan 80:57

Košarkaši Partizana poraženi su u Madridu na gostovanju Realu u 8. kolu Evrolige rezultatom 80:57 (22:17, 24:10, 15:13, 19:17).

Partizan je meč počeo bolje nego što je iko očekivao a nakon skoro pet minuta igre rezultat je bio čak 11:0 za ekipu crno-belih. Ipak, očekivano Real se oporavio, pa je već do kraja prve deonice uspeo da stigne do preokreta. Na poluvremenu Madriđani su imali čak 19 poena prednosti i tada je već bilo jasno ko će teren napustiti pognute glave.

Drugo poluvreme odigrano je  u relativno mirnom ritmu, Partizan nije dopuštao da ih Real deklasira pa se razlika „vrtela” oko 20 poena prednosti za domaći tim, da bi meč bio završen rezultatom 80:57 što je ujedno i najveća prednost domaćeg tima na ovom meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Serhio Rodrigez i Ljulj koji su ubacili po 19 poena, dok su kod crno-belih jedini dvocifreni bili Pavlović i Bogdanović sa po 10 ubačenih poena.

Real je tako upisao i sedmu pobedu u osam mečeva druge faze Evrolige, dok je Partizan upisao sedmi poraz.

1. četvrtina – 22:17, Pet trojki Reala anuliralo vođstvo crno belih od 11:0

Crno-beli su otvorili meč zakucavanjem Milutinova, a ubrzo je Lovernj iskoristio kontru za 4:0. Poenima Kinzija Partizan je poveo sa 8:0. Real je bez poena već četiri minuta, a Bogdanović Beograđanima trojkom donosi neverovatnih 11:0. Pet minuta posta prekinuo je Rudi Fernandez, takođe trojkom. Serhio Ljulj je sa dve brze trojke poveo svoj tim do minusa od dva poena – 9:11.

Real se ”rašutirao” i došao do egala u osmom minutu – 13:13. I Darden je pogodio van linije 6.75 za prvu prednost svog tima. Svoje prve evroligaške poene upisao je i Aleksandar Pavlović. Izgubljena lopta Partizana donela je ”kraljevskom” klubu lake poene za pobedu u prvoj deonici.

2. četvrtina – 24:10, Madriđani od -11 do +19

Druga deonica počela je onako kako se prva završila – odličnim šutem Madriđana. Vrlo brzo su napravili seriju od 8:0, tako da sada vode 30:17. Usporen je tempo utakmice, što više odgovara domaćinu. Rezultat je 34:21. Najveću prednost Real je stekao u 17. minutu, 37:23. Tek na početku četvrtog minuta druge četvrtine Andrić sa penala okončava seriju Partizana bez poena.

Real preko centara Rejesa i Burusisa povećava prednost, koja je nakon penala Mirotića iznosila maksimalnih 18 poena u finišu poluvremena (43:25). Do kraja prvog dela igre Real je stigao do veoma ubedljivih 46:27 preko Rodrigeza, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

3. četvrtina – 15:13, Madriđani su rutinski održavali vođstvo

Prvi je mrežicu zatresao Milutinov, do sada je postigao šest poena. Uzvratili su Madriđani zakucavanjem Mirotića, a potom i koševima Slotera – 50:29. U međuvremenu, Bogdanović je zaradio četvrtu ličnu grešku što je naljutilo Duška Vujoševića. Pavlovićeva trojka verovatno neće puno vredeti crno-belima, ali je njemu korisna jer je ”razbio prokletstvo” sa nekoliko loših poteza.

Uspeo je beogradski tim da u narednih nekoliko minuta razliku vrati na 17 poena za Madriđane ali je usledio novi pad pa su se Sloter i Fernandez pobrinuli da Madrid stigne do nove maksimalne prednosti pri rezultatu 59:36, dva minuta pre isteka treće deonice. Ljulj je minut pre kraja treće četvrtine postigao poene za velikih 61:38 a četvrtinu je poenima zatvorio igrač koji je postigao i prve poene u ovom delu igre, Milutinov, za 61:40 pred poslednjih deset minuta igre.

4. četvrtina

Tek u poslednjem periodu domaćin usporava ritam, a Pavlović spušta deficit Partizana ispod 20 poena, ali Dies, Burusis i Rodriges ne dozvoljavaju crno-belima da se razigraju. Lovernj i Bogdanović održavaju ritam igre, ali Rodriges novom trojkom vraća domaćina na +21. Diez se našao na pravom mestu da popravi promašaj Rejesa, dok je na drugoj strani neprecizan bio Kinsi – 72:54.

Preostalih dva  minuta bila su samo rutina, a konačnih 80:57 postavio je Bareiro sa linije slobodnih bacanja za još jednu ubedljivu pobedu Madriđana ove sezone.