Madriđani preokretom do pobede! Katalonci upisali prvi poraz u sezoni, Real Madird – Barselona 3:1

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Barselonu sa 3:1, u utakmici devetog kola španskog prvenstva i naneli joj prvi poraz u prvenstvu.

Barselona je povela u četvrtom minutu golom Nejmara, a Real je preokrenuo golovima Kristijana Ronalda u 35. minutu iz jedanaesterca, Pepea u 50. i Karima Benezeme u 61. minutu.

To je bila 92. pobeda Reala u prvenstvenim derbijima protiv Barselone, koja je ostala na 88 pobeda.

Barselona je posle prvog poraza na tabeli prva sa 22 boda, a Real na drugom mestu ima bod manje.

Za ekipu Barselone od prvog minuta igrao je Luis Suares, kome je to bila prva zvanična utakmica od isteka četvoromesečne suspenzije. On je u 70. minutu izašao iz igre.

Barselona je povela u četvrtom minutu golom Nejmara. Suares je uzeo loptu na desnoj strani i dodao na levo do Nejmara, koji se oslobodio dvojice svojih čuvara, ušao u šesnaesterac i preciznim šutem poslao loptu u donji desni ugao.

Dva minuta kasnije dobru priliku za Real imao je Benzema, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola. U 11. minutu ponovo je Benzema bio u šansi, posle dodavanja Ronalda loptu je zahvatio glavom i pogodio prečku, lopta se zatim odbila do njega, ali je šutirao pre gola.

Barselona je zatim za minut imala dve šanse, u 22. i 23. minutu, a oba šuta Lionela Mesija dobro je odbranio Iker Kasiljas.

Real je izjednačio u 35. minutu iz jedanaesterca golom Ronalda, koji je loptu poslao u donji desni ugao. Prethodno penal je dosuđen nakon što je lopta posle šuta Marsela u kaznenom prostoru pogodila u ruku Đerara Pikea.

To je bio prvi gol koji je Barselona primila u prvenstvu, a njen golman Klaudio Bravo primio je gol posle 755 minuta.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu, u 43. minutu imao je Hames Rodriges, ali je loše zahvatio loptu glavom.

Real je poveo u 51. minutu golom Pepea, koji je posle kornera Tonija Krosa bio najviši u skoku i savladao Brava. Ekipa Luisa Enrikea mogla je da izjednači pet minuta kasnije, ali je Kasiljas odbranio šut Žeremija Matjea.

Dva gola prednosti Realu je doneo Benzema u 61. minutu. Isko je „ukrao” loptu protivničkim igračima i dodao do Ronalda. Najbolji strelac Reala pronašao je Rodrigesa, a ovaj je prosledio loptu do Benzeme koji je iskosa sa desne strane poslao u levi donji ugao.

Benzema je tako u četiri poslednja „El Klasika“ na Santjago Bernabeu postigao gol.

Do kraja utakmice Real je sigurnom igrom čuvao vođstvo, ostvario važnu pobedu protiv velikog rivala i vratio se u vrh tabele.