FEDERBET OPTUŽUJE, ZVEZDA DEMANTUJE: Dramatične promene kladioničarskih kvota, bacile sumnju na Zvezdin meč! (VIDEO)

Crvena zvezda
print screen/you tube.com/Crvena zvezda

Prijateljska utakmice između Crvene zvezde i Volgara (3:3) na Kipru, nalazi se na spisku sumnjivih zbog neobičnih kretanja kvota u ruskim kladionicama.

 

Crveno-beli su vodili protiv ruskog drugoligaša 3:1 do 87. minuta, ali nisu uspeli da pobede.

Neprofitna organizacija “Federbet” iz Belgije, koja nadgleda sporne detalje u klađenjima u svetu, posebno ističe da je u jednoj ruskoj kladionici kvota na 3+ sa 1,96 pana la 1,27 i to pri rezultatu 0:0.

Zvezda je protiv Volgara povela preko Andrije Lukovića iz penala u 16. minutu, vođstvo je duplirao Predrag Sikimić u 54, a Rusi rezultat smanjuu u 67.

Milijaš iz slobodnog udarca povećava na 3:1 u 74. minutu, Volgar se opet vraća u igru pogotkom iz penala u 87, a konačan rezultat je postavljen dva minuta kasnije.

Iz tabora našeg šampiona odlučno demantuju bilo kakvu mogućnost nameštanja meča, pa makar se radilo i o prijateljskim susretima na pripremama.

– Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u negativan kontekst, bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo sa ciljem da se diskredituje. Pomenuta organizacija koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu “zaista čudno” – stoji između ostalog u saopštenju.

Zvaničnici kluba iz Ljutice Bogdana su postavili pitanje kredibilnosti organizacije “Federbet”, verujući da je upozorenje koje se odnosi na na meč Crvene zvezde i Volgara zlonamerno i dolazi kao dobro izrađen način za diskreditaciju ugleda kluba.

– Potpuno je neprofesionalno i neodgovorno od organizacije koja se postavlja kao borac za integritet fudbala jer ga upravo time narušava. Zbog svega navedenog želimo da pozovemo i srpske medije da ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga i daju prostor zluradim i neargumentovanim objavama organizacije koja pretenduje da radi ozbiljan posao. Ujedno ovo je jedino i poslednje obraćasnje FK Crvena zvezda na ovu temu – navodi se u saopštenju srpskog šampiona.