MAGIČAN PREOKRET VIKTORA: Troicki gubio 0-2, spasao dve meč lopte, pa pobedio Španca

Viktor Troicki
Beta

Drugi reket Srbije Viktor Troicki posle velikog preokreta je ipak uspeo da se plasira u narednu rundu Australijan opena.

 

Beograđanin je od Španca Danijela Munjoza de la Nave gubio sa 0-2 u setovima, suočio se sa dve meč lopte za protivnika, ali je spektakularnim preokretom ipak uspeo da slavi 4:6, 4:6, 6:1, 7:6(4), 6:3.

Troicki je protekle nedelje osvojio treći turnir u karijeri, i to u Sidneju, a u Melburnu se protiv 71. tenisera sveta namučio više nego što je to iko očekivao.

Španac je do glavnog žreba stigao preko kvalifikacija, a ovo je bio njihov prvi međusobni duel.

Troicki je slabo počeo meč. Iskusni Španac je u trećem gemu napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da dobije prvi set 6:4, pošto su oba rivala bili vrlo sigurni na svom servisu.

De la Nava je napravio brejk na samom početku drugog seta, posle čega su obojica tenisera do kraja držala svoj servis, tako da je Španac poveo sa 2-0 u setovima.

Troicki je u trećem setu zaigrao mnogo bolje, napravio je dva brejka i bio siguran na svom servisu, tako da je došao do vođstva od 5:0, što mu je bilo dovoljno da taj set dobije 6:1.

 

Četvrti set bio je daleko neizvesniji, posle nekoliko sigurnih gemova usledio je novi brejk De la Nave, ali zatim i novi odgovor Viktora za povratak u egal. Sve je moglo da se promeni u desetom gemu, kada je Španac imao dve meč lopte, međutim, naš predstavnik je još jednom odigrao veoma dobro kada se rezultat lomio, da bi preko taj-brejka uspeo da izbori odlučujući set.

Španac je u petom setu odmah oduzeo servis Srbinu i poveo sa 2:1, ali tada se razigrao Troicki i napravio dva brejka i odbranio svoja dva servisa za vodjstvo od 5:2. Viktor je pri servisu De la Nave imao pet meč lopti, ali je njegov rival spasao svih pet i odbranio svoj servis za 5:3.

Troicki je potom dobio šansu da na svoj servis izbori plasman u drugu rundu i to je uspeo iskoristivši treću meč loptu.
  

U drugom kolu Troicki će igrati protiv Tima Smičeka iz SAD koji je savladao Španca Danijela Himeno-Travera sa 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.