Viktor Troicki završio je učešće na Mastersu u Majamiju porazom u drugom kolu od Miloša Raonića u dva seta – 6:4, 7:5.

 

Bio je ovo peti međusobni duel Srbina i Kanađanina, a momak rodom iz Podgorice sada vodi 4:1 u pobedama..

Bolji iz ovog duela igraće sa pobednikom meča Miša Zverev – Džered Donaldson.

U uvodna dva gema gotovo da nije bilo uzbuđenja – Raonić se upisao bez izgubljenog poena, da bi potom Troicki rivalu prepustio svega jedan, za izjednačenje – 1:1.

Posle nova dva poprilično rutinska gema na obe strane, usledila je prva šansa da neko stigne do prednosti. Viktor je uzeo prva dva poena i iz svega na kraju stvorio jednu brejk loptu. Međutim, odigrao je brzopleto, poslavši forhend u aut, pa je Miloš tek posle petog djusa uspeo da sačuva svoj servis – 2:3.

Brzo smo se vratili u ritam sa početka susreta, posle kraće drame, pošto su naredna dva gema ukupno trajala nešto više od minut – 3:4.

Nažalost, taman kada se činilo da Troicki može da prednosti ili da ćemo gledati neizvesnu završnicu, potpuno je zakao bekhend našem igraču, pa Raonić bez većih problema dolazi do brejka, a nedugo zatim to rutinski pretvara u vođstvo u setovima – 4:6.

Viktor je drugi set otvorio sigurnim servisima za vođstvo, ali je ubrzo počela kiša, koja je pretila od samog starta iz tamnih oblaka, pa je meč prekinut.

Posle nešto manje od pola časa borba je nastavljena, ali promene na terenu nije bilo. Miloš još jednom koristi pad u igri protivnika i još jednom mu oduzima servis – 2:3.

Sredinom drugog seta došlo je i do pada u igri Raonića, što ovoga puta Troicki savršeno koristi, Sa tri uzastopna poena preokreće sa 30:0 na 30:40, a Kanađanin onda šalje lopticu u mrežu za povratak našeg igrača – 3:3.

Viktor se u potpunosi razigrao posle vraćenog brejka, Raonić je s druge strane nastavio da servira u svom stilu, veoma dobro, pa je ubrzo na semoru rezultat ponovo bio izjednačen – 5:5.

Sve je ukazivalo na to da ćemo gledati taj-brejk, pošto je Troicki ekspresno došao do 40.0, ali je onda usledio novi neverovatan pad. Kao i dva puta ranije, Raonić to surovo kažnjava i stiže u priliku da ponovo svojim servisima dođe do seta, odnosno trijumfa – 5:6.

Iako je Viktor imao priliku da se još jednom vrati, loš dropšot ga je koštao šanse, a Miloš završio posao – 5:7.