Majstori penal završnica: Livaković rastužio Japan, Hrvatska je u četvrtfinalu!

Reprezentacija Hrvatske plasirala se među osam najbolji na Mundijalu u Kataru pobedom nad Japanom 1:1 (3:1).

Foto: screenshot/twitter.com

Izabranici Zlatka Dalića još jednom su pokazali kako se igraju neizvesne utakmice na velikim takmičenjima. Tešku, rovovsku bitku uspeli su da dobiju posle boljeg izvođenja penala, a junak meča je golman Livaković koji je zabeležio tri odbrane u ključnoj fazi susreta.

Japan je na poluvreme otišao sa prednošću od 1:0, a strelac je bio Maeda u 43. minutu, posle velike gužve u kaznenom prostoru Hrvatske.

Vatreni su bili konkretniji u nastavku, a nagrada za trud došla je u vidu gola Perišića koji je zatresao mrežu Gonde u 55. minutu.

Hrvatska je do kraja susreta pretila preko Modrića i Majera, a Japanci su pokušavali da ugroze protivnika kotrama koje su se završavale sigurnim intervencijama odbrane “Vatrenih”. Produžeci su protekli bez većih uzbuđenja, pa su Hrvati imali priliku da ponove scenario iz Rusije, kada su na penale eliminisali Dansku i domaćina Mundijala.

Briljirao je golman Livaković koji je odbranio tri udarca u prve četiri serije, da bi tačku na susret stavio Pašalić u četvrtoj seriji.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Brazil Južna Koreja.