Makabi izbacio domaćina fajnal-fora, završnica Evrolige bez Armanija

Košarkaši Makabija izborili su plasman na fajnal-for Evrolige pošto su na svom parketu savladali deklasirali Armani sa 86:66 i slavili u četvrtfinalnoj seriji sa 3:1 u pobedama.

Ispostavilo se da je četa Dejvida Blata ključni trijumf ostvarila na startu serije, pošto je dobila “manekene” u Milanu, gde će se i održati završni turnir, koji će tako proteći bez domaćeg tima.

Činilo se da je Armani u stanju da vrati brejk, pošto je Kit Lengford odigrao neverovatnu partiju i ubacio 28 poena, ali uzalud, jer nije imao ko da ga prati. Nije vredelo italijanskom timu ni što je vodio celu drugu četvrtinu i završio prvo poluvreme sa plus osam (35:43) posle rezultatske klackalice u prvoj deonici.

Drama je nastavljena po povratku sa pauze, a gostima se sve srušilo za pet minuta u poslednjoj četvrtini. Nju je Makabi otvorio igrom u transu i odlučujućom serijom 15:3 kojom je došao do dvocifrene prednosti od 69:59, i kojom je trasirao put na fajnal-for u Milanu, a indisponirane igrače Armanija poslao da gledaju kako će se voditi borba za vrh Evrope u njihovom gradu.