Maksimović: Bio sam siguran da ću postići gol

Strelac odlučujućeg gola u finalu Nemanja Maksimović kaže da je bio siguran da će savladati golmana Brazila. Fudbaler "Orlića" demantuje da je pri izvođenju penala protiv SAD pričao sa golmanom rivala, kako se ranije pisalo.

 

Omladinski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović rekao je danas da je ostvario san velikog broja mladih fudbalera, da u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila postigne odlučujući pogodak.

Utakmica sa Brazilom je bila stvarno neverovatna. Brazil je svetska sila, ali smo verovali da možemo da pobedimo. Bio sam siguran da ću postići gol, i dalje nisam svestan šta sam uradio. Svako dete sanja gol protiv Brazila, i to odlučujući, na kraju utakmice – rekao je Maksimović novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija je u subotu postala svetski šampion, pošto je na Novom Zelandu posle produžetaka u finalu savladala Brazil.

Maksimović je naveo da je ključna i najteža utakmica ove ekipe bila u kvalifikacijama protiv Turske, u kojoj je tim, prema njegovim rečima, pokazao karakter koji je kasnije samo potvrđivao.

Maksimović je dodao da u četvrtfinalu protiv SAD nije razgovarao sa golmanom protivničke ekipe.

 

– Nisam pričao sa golmanom, već sa sudijom, jer je mislio da sam već šutnuo penal – rekao je Maksimović.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera Sergej Milinković-Savić rekao je da je ekipa mnogo naučila iz poraza od Urugvaja na početku turnira.

Postali smo svetski prvaci, što nam je bio cilj od prvog dana. Bilo je teško, ali smo sve izdržali. Počeli smo porazom, ali smo dali sve od sebe. Posle toga smo bili dodatno motivisani da pokažemo koliko umemo – rekao je Milinković-Savić.

Kapiten ekipe Predrag Rajković posebno se zahvalio navijačima srpskom timu, koji su sve vreme bili uz ekipu na Novom Zelandu.

– Maštali smo o ovome od samog početka. Hvala posebno navijačima na Novom Zelandu, koji su nas bodrili na svakoj utakmici – kazao je Rajković.