Maksimović: Nemačka je velesila, utakmice protiv takvih rivala nas dodatno motivišu

Kapiten omladinaca Srbije Nemanja Maksimović rekao da su on i saigrači izuzetno motivisani uoči utakmice sa Nemačkom na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Srbija i Nemačka se sastaju u utorak od 18 časova u gradu Papa, a tri sata kasnije na programu je duel Ukrajine i Bugarske.

Na šampionatu za igrače do 19 godina Srbija brani titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji, a u prvom meču B grupe u Mađarskoj odigrala je protiv Ukrajine nerešeno 1:1.

– Nemačka je veselila i takve utakmice nas motivišu da se predstavimo u najboljem izdanju. Ovu utakmicu vidim kao šansu da se proverimo protiv možda najbolje evropske selekcije i da vidimo naš trenutni nivo. Svaka utakmica je važna, tako gledamo i na sledeću, ali sam ubeđen da će se o plasmanu u polufinale odlučivati u poslednjem kolu – izjavio je Maksimović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor Veljko Paunović istakao je da ekipa nastavlja borbu za plasman na Svetsko prvenstvo protiv najkvalitetnijeg protivnika u grupi, ujedno i jednog od favorita za titulu.

– Čvrsto verujem u naše mogućnosti i činjenicu da smo najbolje partije pružali kada je bilo najteže i najpotrebnije. Imamo nekoliko igrača, koje pokušavamo da oporavimo od premora i u zavisnosti od njihovog stanja pripremaćemo utakmicu – naglasio je Paunović.