Mali Kalemegdan ovo nije video: Kalinić i Vilijams potezima oduševili navijače

Na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu Nikola Kalnić i Markus Vilijams imali su neobičan košarkaški obračun.

 

Naime, dvojica prvotimaca crveno-belih u nagradnom konkursu „Telekom Izazov” takmičili su se protiv izazivača, ali i međusobno. Od preko 70 izazova koji su objavljeni na društvenim mrežama izabrano je 20 najatraktivnijih koje je trebalo da ponove košarkaši Zvezde.

Ljubitelji igre pod obručima iz cele Srbije zadali su veoma teške i prilično originalne zadatke, pa su Vilijams i Kalinić uspešno odgovorili na pet izazova. Kalinić je bio za nijansu uspešniji pošto je uspeo da ponovi tri zadatka.

Koliko su težak posao imali prvotimci crveno-belih najbolje su posvedočili sami izazivači koji su priznali da su pojedine poteze morali da ponove čak 200 puta kako bi bili uspešno izvedeni.

Među zadacima su se javljali uglavnom neobični šutevi preko table, sa klupe iza aut linije, sa pola terena preko glave, bilo je zanimljivih driblinga, atraktivnih zakucavanja… Ipak, jedan od najoriginalnijih izazova bio je koš sa pola terena koji je jedan od takmičara postigao nogom sedeći u stolici okrenut leđima košu, fudbalskim žargonom rečeno – makazicama.

Svi takmičari koji su uspeli da pobede Zvezdine košarkaše dobili su potpisane lopte, majice sa Zvezdinim aplikacijama i replike košarkaških dresova.

– Očekivao sam zanimljivo takmičenje. Ovo je zaista bila veoma originalna akcija. Moram da priznam da su neki izazovi čak i za nas bili preteški, ali najvažnije je da smo se lepo družili i dobro zabavili – sumirao je svoje utiske Kalinić i potom dodao:

– Neke od ovih poteza koje smo morali da ponovimo nikada pre nisam bio u prilici da vidim, tako da izazivačima svaka čast za originalnost. Za neke zadatke u kojima su koševe postizali nogom ne znam kako bi se i Mesi snašao. U svakom slučaju dali smo sve od sebe – zaključio je Kalinić.