Maljković: Ne vidim nijedan razlog na svetu da sad stanemo

marina maljković
kss.rs

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je njen tim najzaslužniji za pobedu protiv Turske i plasman u polufinale Evropskog prvenstva, kao i da je trijumf nad velikim rivalkama pravi podvig.

 

Ono što je sada najvažnije u ovom trenutku je to da sam ja sa strane, one su u prvom planu. One su dale sve od sebe da pobede. One su razumele poruku šta znači biti tim. Ja njima čestitam i svaka im čast na tome. I dalje mislim da je napravljen pravi podvig. Mi nismo bolji tim od Turske. Ljudi koji to pričaju nemaju veze sa košarkom – rekla je selektorka.

Srbija je pobedila Tursku sa 75:63 i tako izborila plasman u polufinale, ali i Olimpijske igre. Selektorka je ocenila da tim sada ne sme da stane.

– Igrali smo kao tim. Napravili smo podvig jer smo igrali protiv čudesnih, poznatih evroligaških košarkašica, koje su mnogo bolje plaćene nego sve naše košarkašice i ja time želim da istaknem koliki je naš rezultat dobar. Mislim da smo napravile podvig. Čestitam im i one su u prvom planu, tu uopšte nema dileme. One su slavile i mislim da se one slažu sa mnom, da mora da se nastavi dalje i ja ne vidim nijedan razlog na svetu zbog čega treba ovde da se stane. Prvi plan i cilj su ispunjeni, idemo dalje, čvrsto i bez predaje – rekla je Marina Maljković.