MALJKOVIĆ PORUČILA IGRAČICAMA POSLE PORAZA: “Sutra je novi dan”

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković rekla je da se njena ekipa u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Španije zagrevala u prvom i počela da igra tek u drugom poluvremenu, ali je poručila svojim igračicama da je sutra novi dan i da sve staje u utakmicu za bronzu.

marina maljković
kss.rs

– Nema mnogo priče posle ovakve utakmice. Imali smo problema kad nismo igrale svih 40 minuta, onda smo odigrale dobru utakmicu protiv Švedske i znali smo da moramo to da ponovimo i da budemo još bolje zbog kvaliteta Španije, ali nismo to uradile. Sutra je novi dan, to je sve što imam da kažem – rekla je Maljkovićeva novinarima posle utakmice.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je u večeras u polufinalu u Beogradskoj areni izgubila od Španije sa 71:66.

Srbija će u meču za treće mesto igrati protiv Velike Britanije.

– Zagrevale smo se u prvom poluvremenu, a onda počele da igramo u drugom, da ličimo na sebe. Tako se ne igra protiv velikog favorita kao što je Španija – rekla je Maljkovićeva.

– Opet će sutra biti isto – 25 minuta zagrevanja i 40 minuta košarke. To je suština za sutra opet. Ništa magično nemam da vam kažem – dodala je ona.

Španija je vodila tokom celog meča, ali je Srbija u finišu uspela da preuzme vođstvo, ali su onda usledila prazna tri minuta.

– U košarci morate praviti blokade, svaka blokada mora da bude prednost, tako radimo od prvog dana i insistiramo na kvalitetu blokada. Mi u poslednjih nekoliko napada nismo dali koš jer smo igrali bez bloka. To može da radi možda samo poneka igračica iz WNBA, mi to ne možemo. Nismo imali kvalitet bloka i zato nismo realizovale ništa – rekla je selektorka.

Srbija je imala sjajno šutersko veče protiv Švedske, ali se to nije ponovilo večeras.

– Znali smo da jako teško može da se desi da ubacimo 14 kao protiv Švedske. Nije mi iznenađenje, jeste malo jedna, ali nije mi iznenađenje i zato smo insistirali na skoku u napadu. Teško je da se takav šuterski dan desi dva puta, ali se to onda nadoknadi skokom u napadu – rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je na kraju imala poruku za svoje košarkašice.

– Sutra je novi dan, to je poruka za moje košarkašice. Ostanite na nogama, sutra je novi dan, sve staje u to – rekla je ona.

Meč za treće mesto na programu je sutra od 17.30.

U finalu, od 20.30, sastaće se Španija i Francuska.