Maljkovićeva: Pobedio je tim koji je znao važnost svake lopte!

Marina Maljković rekla je da su se reprezentaticke Srbije namučile. protiv Slovačke na Evropskom prvenstvu.

Maljkovićeva je dodala da su u igri i dalje prisutne početničke greške koje treba ispraviti.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Slovačku sa 76:74 u prvoj utakmici Grupe F druge faze Evropskog prvenstva 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji.

Trijumf Srbiji donela je Sonja Petrović, koja je posle jednog dobrog prodora u poslednjim sekundama meča pogodila za dva.

Drama pripala našim devojkama!

Posted by Sport Dnevno.rs on Thursday, June 18, 2015

– Videli ste kako je utakmica bila teška, mislim da smo se jako namučili. I dalje su prisutne neke početničke greške koje sebi ne smemo da dozvolimo i mi to moramo da korigujemo za sledeću utakmicu. Bitno je da je danas pobedio tim koji se borio do kraja i koji je znao važnost svake lopte. Tako smo se ponašali celu utakmicu. Jedna veoma teška utakmica, uložili smo ogroman trud i zalaganje do poslednje sekunde. Pobedili smo uprkos nešto lošijoj igri – rekla je Maljković, prenosi KSS.

Luda završnica!

Posted by Sport Dnevno.rs on Thursday, June 18, 2015

Selektorka je opisala greške koje su bile najveći problem Srbije protiv Slovačke.

– Tih početničkih grešaka je bilo mnogo. Situacije gde mi bukvalno poklanjamo poene, nešto više u prvom poluvremenu. Dali smo im četiri poena bukvalno na ruke, gde su one stajale nazad u ofsajdu i mi ih ne vidimo. To su četiri poena, a mi smo pobedili sa samo dva poena razlike. To je samo jedan primer, takvih poklon poena protivniku bilo je bar 15-20 i radićemo na tome da to ispravimo. Ponavljam, čestitam timu na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka košarkašica bitna, gde je svaka od njih 12 donela nešto, pokazala nešto i doprinela pobedi – navela je Maljkovićeva.

Srbija naredni meč u grupi F igra sa aktuelnim evropskim prvakom Španijom u subotu od 20 časova i 30 minuta.