MALO, ALI ODABRANO DRUŠTVO: Ovo su fudbaleri koji nikada nisu dobili crveni karton (FOTO)

Na fudbalerima su uvek najveće odluke i zbog toga mnogo je važno da u najtežim trenucima ostanu prisebni i ne naprave grešku koja bi mogla da se negativno odrazi na ceo tim. Crveni karton je u tim momentima najveća pretnja i najstroža kazna.

U svetu fudbala imamo mnogo prgavih igrača, nervoznih i temperamentnih. S druge strane malo je onih koje ne možete tako lako izbaciti iz takta.

Društvo je malo, ali odabrano. Ovo je lista pet legenadrnih fudbalera koji nikada nisu dobili crveni karton, a uspeli su da ostave dubok trag u ovom najpopularnijem sportu:

Dejmijen Entoni Daf je irski fudbaler, koji trenutno igra za Fulam. Veći deo karijere proveo je u klubovima Premijer lige. Igrao je za Čelsi, Blekburn, Njukasl… A zanimljivo je to što tokom svoje dugogodišnje karijere i čak 18 godina provedenih u najboljoj ligi Engleske ni jednom nije izbačen iz igre. Njegova disciplinska sposobnost da kontroliše emocije je za svaku pohvalu.

Legendarni igrač Real Madrira, Raul Gonzalez je uprkos igranju u mečevima koji su nosili veliki pritisak i posebne emocije, uspeo da ostane priseban i zauzme mesto među igračima koji nisu „zacrveneli”. Imao je 550 nastupa samo u dresu „Kraljevskog kluba” i zamislite, ovaj rekorder nikada nije završio utakmicu dobijanjem crvenog kartona…

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Rajan Gigs je uvek pokušavao da ne bude ljut ili frustriran, a i ukoliko je bilo prilika za to – on je emocije vešto skrivao. Izdržljivost i strpljenje uticalo je da nikada ne dobije crveni karton. Legenda Mančester junajteda čak nije bio ni u situaciji da ga sudija izbaci iz igre.

I Filip Lam jedan je od njih. Nemački odbrambeni fudbaler, koji trenutno igra za minhenski Bajern je sportista kojeg krase mnoge pozitivne osobine. Pored izrazitih igračkih sposobnosti, Lam je uspeo da na istom nivou neguje i svoju disciplinu.

Gari Vinston Lineker. Bivši engleski fudbaler bio je uspešan napadač reprezentacije Engleske za koju je odigrao 80 utakmica i postigao 48 golova. Sa reprezentacijom je igrao na svim velikim takmičenjima od 1986. do 1992. Svoju karijeru za započeo u Lester sitiju, a u igrao je i za Everton, Barselonu, Totenhem i Nagoju Grampus Ejt. Dva puta je izabran za najboljeg engleskog fudbalera, 1986. i 1992. godine

U svojoj karijeri Lineker nikada nije dobio žuti ni crveni karton! Jednom rečju legenda i sportista na kojeg bi mnogi trebalo da se ugledaju…