Maradona pun reči hvale za sunarodnika: Mesi je već najveći

Legendarni "kudravi gaučos" smatra da njegov zemljak ne mora da osvoji titulu prvaka sveta kako bi bio svrstan među najbolje u tom sportu svih vremena.

Dijego Armando Maradona tvrdi da je Lionel Mesi, bez obzira na to da li će osvojiti titulu svetskog šampiona sa Argentinom, već sada na listi najvećih fudbalera u istoriji.”Mesi ne mora da osvoji svetsko prvenstvo pa da bude najbolji igrač na svetu. Ukoliko to uspe, bilo bi sjajno za Argentinu, navijače i Lija, ali svetska titula ne može da oduzme bilo koje od njegovih dosadašnjih dostignuća, koja su među najvećima”, rekao je Maradona za dnevni list “La Nasion”.

El Pibe je naveo da je Mesi imao “veliko” Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi pod njegovom selektorskom palicom, uprkos činjenici da nije postigao nijedan gol.

“Mesi je imao izuzetno svetsko prvenstvo sa mnom i niko to nije tako rekao. Da li zbog toga što nije postigao gol? Pa, sve golmane je okrenuo u zvezde”, dodao je Maradona.

Na Mundijalu u Brazilu, od 13. juna do 12. jula, Argentina će igrati u grupi F sa Bosnom i Hercegovinom, Iranom i Nigerijom.