MARATONAC IZ NIŠA: Ima 53 godina, pobeđuje u trkama, a JEDE SAMO SVEŽE VOĆE I POVRĆE! Ovo je njegova TAJNA

Poznati niški maratonac, matematičar, šahista i gitarista Aca Jovan Krstić (53), pobednik drugog Beogradskog maratona u kategoriji takmičara od 50 do 54 godine, poznat je i po tome što jede samo sveže voće, povrće i zrnevlje, rekao je da će nastaviti da trči maratone i da se nada da će to činiti i sa 80 godina.

Beta

Krstić je prošlog vikenda do pobede u svojoj kategoriji stigao stigao za sat, 34 minuta i 30 sekundi, a u ukupnom plasmanu, u konkurenciji 762 takmičara bio je 38.

Krstiću je to bila 145 trka od kada je 2006. godine počeo da trči, a samo ove godine istrčao je četiri polumaratona i isto toliko maratona.

Ono što posebno zadivljuje sve one koji ga poznaju je to što jede isključivo sveže voće, povrće i zrnevlje, a pije samo vodu. Dan uglavnom započinje voćem i potom u toku dana u malim količinama, ali često jede voće, povrće i različite semenke.

– Izbacio sam iz ishrane 2000. godine hleb i kuvana jela, a potom vremenom slatkiše, jaja, meso, mleko i mlečne proizvode. Od 2010. godine jedem isključivo presnu hranu – rekao je Krstić agenciji Beta.

BILJANA U VELIKOM STILU POBEDILA NA BEOGRADSKOM POLUMARATONU: “Bila je to jedna od najvećih trka mog života!”

Beta

Krstić je rekao da je odluku da bitno promeni način ishrane doneo zbog određenih zdravstvenih tegoba, i nakon što je pročitao knjigu u kojoj između ostalog piše koliko su za ljudski organizam štetetni so, šećer, brašno i mast.

– Veoma mi prija ishrana presna ishrana i odlično se osećam. Svakog dana pretrčim najmanje osam kilometara i mogao bih da trčim polumaraton svakoga dana, to mi ne predstavlja nikakav poseban fizički napor – rekao je Krstić.

On je izjavio da će već predstojećeg vikenda trčati dva polumaratona.

– Kasno sam počeo da trčim, imao sam 43 godine, a želja mi je da trčim maratone i polumaratone i sa 80 godina, što nije ništa čudno, jer ima ljudi koji trče na duge staze i sa 90 godina. Trčim iz zadovoljstva, ne da bih po svaku cenu postigao dobar rezultat – istakao je Krstić.

Osim što je uspešan kao trkač, Krstić je uspešan i kao nastavnik matematike i šahovski trener, tako da gotovo nema takmičenja sa kojeg se njegovi učenici ne vraćaju sa medaljama.