MARATONSKI MEČ PRIPAO ĐOKOVIĆU: Posle pet setova SAVLADAO ŠVARCMANA i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa!

Novak Djokovic
printscreen/youtube

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Argentinca Dijega Švarcmana u meču trećeg kola Rolan Garosa - 5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1.

 

Drugi reket sveta silno se namučio protiv 41. igrača sa ATP liste. Gubio je 0:1 i 1:2 u setovima, ali kada je dodao gas u četvrtom i petom izbegao je dramatičnu završnicu i prošao u osminu finala u kojoj će se sastati sa pobednikom duela Lukas Puj (Francuska) – Albert Ramos-Vinolas (Španija).

Kada je Đoković danas na startu napravio brejk, činilo se da će meč imati sličan scenario kao jedini njihov prethodni duel, odigran 2014. na US kada gde je Novak “počistio” Švarcmana. Međutim, Argentinac se ovaj put nije predavao. Ne samo da je ubrzo napravio ribrejk, već je još jednom oduzeo servis Novaku i na opšte iznenađenje dobio prvi set – 7:5.

Srpski teniser je do izjednačenja stigao zahvaljujući jednom brejku u drugom setu (6:3), ali ni to nije uzdrmalo upornog i “žilavog” Argentinca. Švarcman je iskoristio trenutak Novakove slabosti u trećem setu, koji je takođe rešen posle jednog brejka, ovaj put u korist 24-godišnjaka iz Buenos Ajresa.

A, onda se Đoković digao kao Feniks iz pepela. U preostalom delu meča prepustio je rivalu samo dva gema. Kako je vreme odmicalo, Švarcman je “padao”, a Novak igrao sve bolje.

Na drugog igrača sveta je uticala i rasprava sa sudijom Karlosom Ramosom tokom četvrtog seta. To kao da mu je dalo dodatni impuls da “zgazi” protivnika.

I publika je bila na strani Srbina. Često, kada se nalazio u teškim trenucima, sa tribina stadiona “Filip Šatrije” dopiralo je: “Novak, Novak”…

Posle dva meča bez izgubljenog seta, protiv Marsela Granoljersa i Žoaa Souse, sada je Novak morao da se namuči, ali je srušio treću prepreku na putu odbrane trona na Rolan Garosu.