Marej: Ako pobedim Novaka, to će biti veliko iznenađenje

Šesti nosilac Endi Marej kaže pred finale Australijan opena da je zadovoljan kako igra, ali i da bi bilo iznenađenja ako savlada Novaka Đokovića.

Do sada je Marej sa Đokovićem igrao tri puta na Australijan openu i sva tri puta je izgubio – 2011. i 2013. u finalu, a 2012. u polufinalu.

– Znam da će biti ekstremno teško da pobedim. Verovatno će to biti ogroman izazov, pre svega fizički, a za tako nešto moram mentalno da budem spreman. On ima fantastičan skor ovde, voli teren i uslove. Bilo bi veliko iznenađenje ako pobedim – svestan je težine predstojećeg meča Endi Marej.

Novinari su Škotu preneli da je Novak rekao da „u finalu nema izrazitog favorita”.

– Pa, nikada ga ranije nisam dobio ovde, a mislim da sam u poslednjih četiri-pet mečeva sa njim uzeo samo set. Ne kažem da je nemoguće da ja slavim, ali biće vrlo teško – jasan je Endi.

Marej kaže da nije gledao okršaj Đokovića i Vavrinke.

– Nisam gledao nimalo taj meč. Pogledaću ga neke delove u toku dana i razgovaraću sa Ameli, ali za sada nisam pogledao – kaže šesti nosilac turnira u Melburnu.

Škot će se u nedelju od 9.30 boriti za svoju treću Gren slem titulu, posle US opena 2012. godine i Vimbldona godinu dana kasnije.