Marej posle dva dana savladao Troickog za finale Kvinsa

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u finale Kvinsa nakon što ga je Endi Marej savladao 2:0 u setovima. Meč je počeo još juče, ali je prekinut zbog kiše. Posle nastvaka meča, Britanac je slavio nakon što je sa tri vezana gema osvojio prvi set, dok je do konačnog trijumfa stigao posle taj-brejka u drugom setu. Marej već danas igra finale protiv Andersona.

 

Teniser Srbije Viktor Troicki nije danas uspeo da se plasira u finale Kvinsa u Londonu, pošto je izgubio od domaćeg igrača Endija Mareja sa 0:2 u setovima (3:6, 6:7).

Meč je trajao sat i 42 minuta. Duel je nastavljen danas oko podneva, pošto je juče prekinut zbog kiše, pri rezultatu 3:3.

Marej je bez većih problema u nastavku vezao tri gema i osvojio prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, sve do petog gema, kada je Troicki napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo sa 4:2. Marej je nakon toga uzvratio, vezao tri gema i preokrenuo na 5:4.

Obojica su zatim osvojili gemove na svoje servise i meč je rešen u taj-brejku, koji je treći teniser sveta Marej dobio sa 7:4.

Marej će u finalu, kasnije danas, igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je u tri seta pobedio sedmog nosioca Francuza Žila Simona.