Marej priželjkuje Novakov ‘pad’ na Australijan openu

Endi Marej
Beta

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da će imati šansu da osvoji Otvoreno prvenstvo Australije ako prvi igrač sveta Novak Đoković padne u formi.

 

Marej je četiri puta igrao u finalu Australijan opena u Melburnu, tri puta je u finalu izgubio od Đokovića, 2011, 2013. i 2015. godine, a 2010. godine od Rodžera Federera.

– Voleo bih da pokušam da uzmemo prvo mesto, ali prvi cilj mi je da osvojim Australijan open. Đoković je imao sjajnu godinu, igrao je u finalu svakog turnira, što je izuzetno teško. Moramo da pokušamo da učimo, da gledamo njegove mečeve i vidimo da li ima neku slabost na kojoj možemo da profitiramo. Možda će imati pad forme, teško je održati takav nivo u tako dugom periodu – rekao je Marej, preneli su britanski mediji.

Drugi teniser sveta dodao je da je u Melburnu igrao dobro svih ovih godina, ali da nikada nije uspeo da savlada poslednju prepreku.

Mnogo bi mi značilo da osvojim taj turnir ove godine, pošto sam mnogo puta bio blizu. To je jedan od najvećih ciljeva u godini. Trenirao sam naporno i želeo sam da dodjem u Melburn što pre kako bih se dobro pripremio. Imao sam mnogo teških poraza i voleo bih da osvojim taj turnir – rekao je on.

Đoković je na svom prvom turniru u sezoni u Dohi ubedljivo pobedio Španca Rafaela Nadala u finalu sa 6:1, 6:2. On je tako u 47 duela sa Špancem ostvario 24. pobedu i osvojio svoj 60. turnir u karijeri.

Otvoreno prvenstvo Australije održaće se od 18. do 31. januara u Melburnu a titule će braniti prvi igrači sveta Novak Đoković i Serena Vilijams.