Marina Maljković: Možemo daleko da doguramo ako ispravimo greške

Marina Maljković
Beta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će njena ekipa morati da se prilagodi načinu igre Španije, ali je i dodala da, ako ispravi greške, može da napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu.

 

– Španija je glavni predvodnik tvrde, inteligentne, agresivne moderne košarke, koja se danas igra na najvišem nivou. To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu – rekla je Maljković, prenosi KSS.

Košarkašice Srbije u subotu igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope, reprezentacije Španije, drugi meč Grupe F druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji.

Srbija je u četvrtak savladala Slovačku pogotkom Sonje Petrović u poslednjim sekundama utakmice.

Maljković je posle te utakmice navela da su njene igračice pravile dosta početničkih grešaka, ali je istakla da je zadovoljna timskom igrom.

Ona je danas kazala da želi da Srbija i dalje igra pametno i maksimalno koncentrisano svih 40 minuta.

– Srbija, ako ispravi greške, može daleko. Potrebna nam je igra kao protiv Slovačke. Sada smo u jednom ozbiljnijem svetu i moramo da se ponašamo u skladu s tim. Da shvatimo koliko je svaki pojedinac bitan, da budu spremne da svaka uradi svoj posao. I onda ćemo na taj način da napredujemo velikom brzinom, da na treningu ispravimo greške i ostavimo ih iza sebe. To je ono na čemu sam potencirala i šta sam tražila – tim. Dobila sam timsku igru protiv Slovačke i želim da se tako i nastavimo – kazala je ona.

Srbija trenutno deli drugo mesto na tabeli grupe F sa Rusijom sa dve pobede i jednim porazom, dok je Španija prva sa tri trijumfa.

Utakmica između Srbije i Španije igra se sutra u Đeru od 20.30.