Marina Maljković: Protiv Australije treba ispraviti greške iz Francuske

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković rekla je danas da će njen tim u predstojećim pripremnim utakmicama za Evropsko prvenstvo sa Australijom "pokušati da ispravi uočene greške sa turnira u Francuskoj".

 

Dve utakmice protiv Australije iskoristićemo da proverimo nivo uigranosti, kao i da vidimo koja od igračica ima kapacitet da nastavi pripreme za Evropski šampionat. Naš cilj je da konstantno napredujemo, pa će ovo biti prava slika rada na određenim korekcijama grešaka u odnosu na turnir u Francuskoj – kazala je Marina Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Australija je druga selekcija sveta po rejtingu, ali Maljković kaže da gošće stižu u drugačijem sastavu od onoga koji je osvojio bronzanu medalju u Turskoj.

– O Australiji se nismo previše informisali. Znamo da dolaze u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na Svetski šampionat, jer liga kod njih još traje. Naš glavni fokus je isključivo naša igra i dva duela ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo odredile u kojem smeru će se razvijati naše pripreme – kazala je Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije će sutra u Vršcu od 21.00 igrati prvi pripremni meč sa Australijom, a drugi u ponedeljak od 20 časova.

Na Evrobasketu u Mađarskoj i Rumuniju, od 11. do 28. juna, Srbija će se takmičiti u Grupi C, sa selekcijama Hrvatske, Letonije, Rusije i Velike Britanije.