Marinković: Na treningu šutnem i 700-800 puta za tri, onda mora da uđe i na utakmici

Najefikasniji košarkaš Partizana u pobedi protiv Asesofta u Beogradu, Vanja Marinković rekao je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu, a o svojoj igri je nevoljno pričao.

– Ovo nam je bitna pobeda zbog opstanka u Evrokupu, a važno je i to što smo vezali dve pobede. Ne volim da pričam o svojoj igri, zadovoljan sam. Na treningu šutnem i 700-800 puta za tri, onda mora da uđe i na utakmici. Naravno da mi raste samopouzdanje posle ovakvih mečeva – rekao je Marinković novinarima.

Partizan je zabeležio prvu pobedu u Evrokupu trijumfom nad Asesoftom 76:69, a 17-godišnji Marinković je bio najefikasniji sa 19 poena.

– Na kraju smo igrali pod pritiskom, ali je ispalo dobro. Čudno mi je što sam stalno u medijima, ali ušao sam u svet velike košarke, pa je i to normalno. Prošle godine u ovo vreme sam igrao za juniore i Evroligu sam posmatrao kao gledalac. Stariji igrači su mi velika podrška – rekao je Marinković.

Povratnik u Partizan i nekadašnji reprezentativac Milan Mačvan pohvalio je i tim i Marinkovića.

– Večeras smo se izborili sa iskusnom ekipom. Imali smo neku ludačku energiju, a ovaj mali Vanja je ‘poludeo’ pa ubacivao sve šuteve. Možda smo mogli da pobedimo i sa većom razlikom. Verujem da imamo dobre šanse i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu. Normalne su oscilacije u igri koje nam se dešavaju, ali najvažnije je da smo večeras pobedili – rekao je Mačvan.

On se vratio u Partizan ove sezone, ali je jako malo igrao zbog povrede mišića.

– Povreda je sada okej, ali ne mogu da budem zadovoljan svojom formom. Nisam mnogo trenirao prethodnih dana, ali verujem da će biti bolje iz meča u meč – rekao je Mačvan.