Marjanović: Želimo da napravimo krupan korak ka prvom mestu

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da bi pobeda njegove ekipe protiv Metalca u predstojećem meču Superlige Srbije približila crveno-bele prvom mestu pred plej-of domaćeg takmičenja.

Crvena zvezda će sutra od 20.00 u dvorani Pionir dočekati valjevski Metalac u utakmici devetog kola Superlige Srbije.

 

Potrudićemo se da zabeležimo još jednu pobedu koja bi bila krupan korak ka osvajanju prvog mesta pred plej-of, što bi nam omogućilo prednost domaćeg terena. Neophodno je da budemo maksimalno borbeni, a uz podršku naših navijača sa tribina siguran sam da nam motiva neće nedostajati – rekao je Marjanović za sajt kluba.

Zvezda je jedini neporaženi tim u Superligi Srbije, ima svih osam pobeda, dok Metalac ima učinak od pet pobeda i tri poraza.

– U seriji smo teških utakmica koje igramo na svaka dva-tri dana. Posle Partizana i Mege sledi nam duel sa još jednim jakim protivnikom iz ABA lige koji je ove sezone pružao izvanredne partije u regionalnom takmičenju. Metalac igra veoma brzo i agresivno. Ekipu je napustio Slavko Vraneš, ali i dalje imaju dosta dobrih igrača pod košem. Dobro trče i odlična su šuterska ekipa tako da nas očekuje veoma težak posao – kazao je Marjanović.

Crveno-beli su slavili u sva tri prethodna duela sa Metalcem, a Marjanović je naveo da je valjevski klub bio najprijatnije iznenađenje u Jadranskoj ligi.

– O njihovim ambicijama najbolje govori podatak da će sledeće sezone angažovati Darka Miličića. U prvom duelu u Superligi Srbije odigrali smo vrlo neizvesnu utakmicu u Valjevu, žestoko su nas namučili i zato moramo da budemo jako oprezni. Neočekivano su poraženi od Konstantina, ali do kraja ligaškog dela takmičenja pokušaće da isprave taj kiks – rekao je Marjanović.

– Naša želja je da odigramo čvrsto u odbrani i da uz kontrolu skoka omogućimo dobru igru u tranzicij – dodao je centar Zvezde.

Ulaznice za meč između Zvezde i Metalca se od petka nalaze u prodaji na svim poslovnicama Eventima, a na dan utakmice karte će moći da se kupe i na blagajni Pionira od 16.00.

Karte za tribine koštaju 300, a za parter 400 dinara. Za plavu i belu ložu neohodno je izdvojiti 600, a za ložu 800 dinara. Ulaznice za počasna mesta tik uz teren (court seat) koštaju 3.000 dinara.