Marjanović: Želimo da oborimo rekord ABA lige, prijaju mi skandiranja sa tribina

Košarkaš Crvene zvezde Telekom i najkorisniji igrač Jadranske lige u novembru Boban Marjanović kazao je da bi voleo da pobede njegovom timu pređu u naviku.

Zvezda je ovu sezonu u Jadranskoj ligi počela sa 10 pobeda bez poraza i tako prišla na dve pobede od rekorda koji drži Olimpija.

– Pa ne znam da li je ekipi bitno, ali ja gledam da oborimo taj rekord. A i on stoji već dugo, i bilo bi lepo da ga oborimo, da i mi udjemo u istoriju. Pobednički niz koji imamo nam prvenstveno znači za samopouzdanje. želimo da nam pobede predju u naviku – rekao je Marjanović za sajt lige.

Centar crveno-belih proglašavan je i za igrač kola u Evroligi ove jeseni, tako da je dominirao i u Evropi i u regionalnom takmičenju. Zvezda je do sada pobedila velike favorite Cedevitu, Budućnost i Partizan.

– Sve utakmice su bile teške na svoj način, od prve protiv Levskog, pa preko Krke koja nas je umalo pobedila ovde u Beogradu, pa uvek neugodnog gostovanja u Zadru, evroligaškog okršaja sa Cedevitom… Ali ako bih morao da odaberem ipak bi za najtežu utakmicu izdvojio derbi sa Partizanom. Prosto ta utakmica je posebna, teška je i psihički i fizički – rekao je popularni “Bobi”.

Marjanović je kazao da mu je jako prijalo kad mu je publika skandirala “MVP” na utakmici protiv Partizana.

– Baš mi je to prijalo. Bilo mi je toliko toplo oko srca da mi čak u tom trenutku nije bilo bitno da li ću da pogodim ono bacanje. Na kraju sam ga i promašio, ali sam dao drugo. Teško je zaista opisati taj osećaj. Recimo, ja sam se kao klinac preselio u Vršac da igram košarku, ali taj osećaj kad se vratim kući je bio čudesan. Nekako najsličniji ovom – rekao je Marjanović.

Zvezda sutra igra u gostima protiv Valensije meč u Evroligi, u kome do sada ima četiri pobede.