Markec svađa engleske velikane: I Liverpul u trci za Srbina

Sjajne partije najtalentovanijeg srpskog fudbalera u dresu Benfike nisu promakle ni velikanu sa Enfilda. Glavni skaut kluba, Beri Hanter, gledao ga je prošle sedmice.

Iako se nedeljama govori o tome da je Lazar Marković “viđen” u Čelsiju na kraju ove sezone, to ne mora da bude slučaj.Portugalski mediji nedavno su otkrili da su “plavci” pri transferu Markeca iz Partizana u Benfiku ugovorili i iznos za koji mogu da ga odvedu u London. Ipak, perspektivnog napadača žele i u Liverpulu.

Prema pisanju “Dejli mejla”, glavni skaut višestrukog šampiona Evrope, Beri Hanter, posmatrao je uživo Lazara prošle nedelje, tokom utakmice “A” reprezentacija Republike Irske i Srbije (1:2).

– Zbog svojih dobrih odnosa sa Partizanom i Benfikom, Čelsi je navodno dogovorio pravo preče kupovine pri narednoj prodaji Lazara Markovića. Moći će da ga dovede za 15 miliona evra, mada taj transfer trenutno nije u vrhu liste prioriteta londonskog kluba – piše taj list, uz otkriće da bi Liverpul hteo da upari Markovića i Filipa Kutinja.

Bivši fudbaler Partizana blista ove sezone. Postigao je sedam golova na 30 utakmica za Benfiku.