Marko Nikolić: Meč sa Radom na Vračaru mogu da uporedim sa El Klasikom

Trener Partizana Marko Nikolić žali što se u Srbiji fudbal ne posmatra kao El Klasiko, uporedivši duel Reala i Barselone sa utakmicom na Vračaru protiv Rada.

Nikolić je u utorak apelovao kod medija da objektivno prenose šta se dešava na utakmicama, aludirajući na penale koji nisu svirani njegovom timu.

– Svidelo se to nekome ili ne, ali ako korektnost sa moje strane znači ćutanje, onda ja na to ne pristajem – rekao je Nikolić.

Crno-beli su se prvo žalili da im nisu dosuđeni jedanaesterci protiv Radničkog iz Niša i Slobode, dok su dobili penal koji nije postojao protiv kragujevačkog Radničkog.

– Protiv Slobode nam je u trećem minutu sviran nepostojeći ofsajd u šansi za gol, prema ocenama i svih relevantnih faktora, oštećeni smo i za penal posle prekršaja nad Škuletićem, a povrh svega u zapisnik posle utakmice uneto je da Branislav Trajković dobio žuti karton navodno zbog nedozvoljenog starta. Iako je on dobio karton prilikom proslave našeg gola!? – požalio se Nikolić.

Na pitanje novinara da prokomenatriše dešavanja na nedavnom El klasiku, Nikolić je povukao paralelu sa gostovanjem Partizana na Vračaru.

– Naravno da sam gledao i videli ste koliko je bilo svega i svačega na terenu i sa kakvim oduševljenjem smo mi u Srbiji komentarisali utakmicu Reala i Barselone. Nemojte da me pogrešno shvatite, ona je sadržinski po broju golova, dinamici, pa i isključenjima, bila slična našem gostovanju na Vračaru. Ali mi to što se dešava u inostranstvu posmatramo kroz ružičaste naočare, a ono što se dešava kod nas kroz tamne – rekao je Nikolić.

Partizan nakon četiri pobede u nizu gostuje gradskom rivalu OFK Beogradu u subotu.

– Čeka nas još jedna teška utakmica. Znamo da će Romantičari biti silno motivisani jer se bore za opstanak. Očekujem da tokom sedmice budu ukinute ili smanjene suspenzije za Trajkovića, a možda i Lazovića – istakao je Nikolić.

Crno-beli na Karaburmi gostuju u subotu od 14:30.