Marko Nikolić: Protiv Rada kao da je finale, stvorili su takmičarsku ekipu

Trener Partizana Marko Nikolić istakao je da je meč sa Radom novo finale za njegov tim, ali da će takav biti svaki meč do kraja Jelen Superlige.

Crno-beli zaostaju bod za liderom Crvenom zvezdom, a u nedelju od 14:30 gostuju Radu na stadionu Obilića na Vračaru.

– Još jedna finalna utakmica, još jedna kvalifikaciona za Partizan i takva će biti svaka do kraja prvenstva. Želimo pobedu po svaku cenu, učinićemo sve da do nje dođemo – rekao je Nikolić.

Crno-beli su posle tromog starta drugog dela sezone u prošlom kolu deklasirala Radnički u Kragujevcu sa 5:0.

– Napravili smo dobru kombinaciju borbenosti, volje, želje i pameti u igri i kada znamo taj put, nema razloga da ga menjamo – dodao je Nikolić.

Rad se bori za opstanak u Superligi, poslednji je na tabeli sa 15 bodova, ali samo tri od sigurne zone.

– Protivnik je iskusan, nije to više onaj Rad koji je godinama bila najmlađa ekipa u ligi. Potpuno su promenili fizionomiju tima i stvorili takmičarsku ekipu. Mi želimo da u svakoj utakmici igramo bolje nego u prethodnoj, to je naš cilj, da kroz kvalitet igre tražimo rezultat – rekao je trener Partizana.

Nikolić je trenersko ime stekao upravo na kupi “građevinara” s Banjice, za koje smatra da po kvalitetu i tradiciji ne zaslužuje da bude na poslednjem mestu na tabeli.

– Motivisani su i učiniće sve da dođu do pobede, ali ne mogu da žele više pobedu od nas. Radu želim da ostane u ligi, želim da osvajaju bodove, ali posle naše utakmice – rekao je Nikolić.

Meč će biti odigran na stadionu na Vračaru, koji je prema Nikolićevom mišljenju specifičan jer je publika na metar, dva od aut-linije.

– Vračar je i za Rad gostujući teren, ali ne igra teren već igrači. Ne znam kakav prijem od navijača Rada da očekujem, mnogo godina sam proveo u tom klubu. Tamo sam ostvario najzapaženije rezultate u karijeri, mnogo rekorda je u vezi sa periodom kada sam ja bio trener. Bio sam ljubimac navijača, a da li se sada nešto promenilo, otkada sam u Partizanu – ne znam – rekao je Nikolić.

Trener Rada Aleksandar Janković rekao je da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim je Partizan, pošto crno-beli moraju da pobeđuju ako žele da ostanu u trci za titulu sa Crvenom zvezdom.

– Partizan uvek mora da pobedi, to je za nas normalno. Rad je poslednji na tabeli i on mora da pobedi, a to je za njih novo. To je prvi put, moranje na obe strane – rekao je Nikolić.