Marko Nikolić: Uzimamo ulogu favorita, ali moramo da je opravdamo na terenu

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da će njegova ekipa preuzeti ulogu favorita protiv Torshavna u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

On je međutim dodao da njegov tim tu ulogu mora da opravda na terenu.

Partizan će u utorak u 20.45 dočekati HB Torshavn u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Sve informacije koje imamo govore u prilog tome da moramo da budemo apsolutno fokusirani i koncentrisani i da uvažimo protivnika. Uzimamo ulogu favorita na svoja ledja, ali moramo da je opravdamo na terenu. Cilj je jasan, prolaz u treće kolo kvalifikacija. Tražićemo pobedu i dobar rezultat – rekao je Nikolić novinarima na stadionu u Humskoj.

– Željno smo iščekivali početak takmičenja u Evropi. Protivnik je tim koji je visokim rezultatom eliminisao Linkoln u prvom kolu i pokazao da zaslužuje svo naše poštovanje. Lično, ne dopada mi se atmosfera pre početka utakmica, da je samo pitanje koliko će golova razlike biti na kraju, a na to nas upozoravaju rezultati i iskustva iz prošlosti – kazao je Nikolić.

On je naveo da je protivnik u prošlosti pokazao da ume da ostvari dobar rezultat protiv velikih evropskih timova i da je reč o jako neprijatnoj ekipi, ali da veruje u crno-bele.

– Svi jedva čekamo prvi sudijski zvižduk i da na terenu demonstriramo ono što smo radili prethodnih mesec dana. Mislim da Partizan ima kvalitet više u odnosu na prethodnu polusezonu, ostali smo na okupu i čini mi se da smo igru uspeli da podignemo na viši nivo – rekao je trener Partizana.

Prema njegovim rečima, pojačanje crno-belih Branko Ilić biće licenciran za evropska takmičenja, ali to ne znači da će biti u sastavu u prvom meču protiv Torshavna.

– On je doveden da svojim iskustvom pomogne Partizanu, ali ovaj klub zahteva jedan nivo ozbiljnosti. Čovek je tri dana sa nama i odradio je četiri treninga, nije realno da bude u konkurenciji za prvu utakmicu – rekao je Nikolić.

On je dodao da se Vladimir Volkov oporavio od povrede ledja i da je počeo da trenira, ali da neće biti u sastavu.

Fudbaler Partizana Petar Grbić rekao je da se njegov tim video sve slabosti Torshavna.

– Torshavn je odlična ekipa. Preuzimamo ulogu favorita, željno iščekujemo početak. Ne želimo da se ponove iskustva iz prošlosti i utakmice poput one protiv Šamroka, zato ćemo ući maksimalno kako bismo zabeležili prvu pobedu u sezoni – rekao je Grbić.

Revanš susret igraće se sledeće nedelje na Farskim ostrvima.