Marko Nikolić želi da dovede štopera iz Slovenije

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je dolazak štopera iz Slovenije, Branka Ilića, koji mu se svideo dok je gledao utakmicu na televiziji.

Ilić ima 31 godinu, prošle sezone je igrao za Hapoel Tel Aviv, tokom karijere je nastupao za Betis, Moskvu i Lokomotivu, a stalni je reprezentativac Slovenije.

– To je igrač koji je dobar organizator igre, ima brzinu, mirnoću, iako desni, može da igra i levog štopera i beka. To je ono što treba Partizanu. Optimista sam u vezi sa njegovim dolaskom – rekao je Nikolić.

Slovenac je trenera crno-belih impresionirao na meču protiv Argentine, koji je Nikolić gledao na televiziji.

– Iako Ilića dugo znam i pratim, tu se zapravo rodila ideja da pokušam da ga angažujem. Prvo sam proverio kakav mu je status, ispostavilo se da mu ističe ugovor u Izraelu i da je momak Srbin sa slovenačkim pasošem i veliki navijač Partizan. Ima želju da dođe i da, ako treba, napravi finansijsku žrtvu da bismo se dogovorili – objasnio je Nikolić.

Partizan je već nekoliko dana u Sloveniji gde sprema forum za kvalifikacije za Ligu šampiona.

– U intenzivnom smo kontaktu već desetak dana i postoji realna mogućnost da nam se priključi već sada u Sloveniji – zaključio je Nikolić u izjavi za Sport.

Prethodnih dana se spekulisalo da bi odbranu Partizana mogao da pojača Nikola Vujadinović iz Šturma, koga je crno-belima preporodučio i trener tima iz Graca Darko Milanič.

Partizan je u prvom test meču u Sloveniji savladao Šturm iz Graca 1:0, a sledeći rival biće mu rumunski Petrolul u petak od 18 časova.