Marko Petković: Zvezda mora da pobedi sve do kraja

Mladi reprezentativac Srbije iz redova Crvene zvezde Marko Petković zbog suspenzije prouzrokovane žutim kartonima propustio je duel sa Radničkim iz Kragujevca.

Posle duže vremena našao se u ulozi posmatrača koja mu je, kako kaže, mnogo teže pala nego da je bio akter na terenu.

– Uh, jako težak meč za gledanje. Utisak je da bi mi bilo mnogo lakše da sam igrao utakmicu. Hvala mojim saigračima na velikoj borbenosti koju su pokazali, kao i ostvarenoj pobedi. Upisali smo, što je najvažnije, nova tri boda, zadržali lidersku poziciju i okrećemo se novim izazovima – rekao je Petković.

On je takođe iskoristio priliku da pohvali Nejca Pečnika koji se prinudno preselio na poziciju desnog beka, i po Markovom mišljenju pružio odličnu partiju.

– Odigrao je zaista odlično. Nimalo nije lako ni promeniti stranu, tj. preći sa leve na desnu, a kamoli na sve to vratiti se u odbranu. Prikazao je ono što ga krasi od dolaska na Marakanu, veliku želju i srčanost. Radi se o velikom radniku, i iako se nadam da više neće morati da igra na mojoj poziciji, ako eventualno i dođe do toga, nema dileme da će odlično odraditi sve zadatke koje stručni štab postavi pred njega – ne štedi reči hvale na račun reprezentativca Slovenije, mladi reprezentativac Srbije.

Povratkom u takmičarsku ekipu Petković je olakšao posao treneru Stojanoviću kome će biti lakše da pripremi ekipu i taktiku za narednu utakmicu protiv Donjeg Srema.

– Odmorili smo se posle meča sa Radničkim i krenuli motivisani sa pripremama za, verujem, novu pobedu. Imamo veliki niz trijumfa koji želimo da nastavimo. Nadam se dobroj i efikasnoj igri čitavog tima, i kao defanzivac priželjkujem da uz to Bajković ostane nesavladan – reči su Marka Petkovića koji još uvek, kao ni ostatak tima, ne zna gde će biti odigran susret protiv ekipe iz Srema.

– Voleo bih da to bude stadion koji može da primi što više navijača i na kome je odlična atmosfera. U prethodna četiri kola nas je gledalo 80 hiljada ljudi. Naši navijači su poznati po svojoj brojnosti i odanosti, tako da nam je želja da se meč odigra negde gde bi svi koji žele, mogli da dođu da nas bodre. Uostalom, fudbal se i igra zbog publike – jasan je Zvezdin desni bek.

Ipak, odluku o izrečenom ne mogu da donesu igrači najtrofejnijeg srpskog kluba. Njihov zadatak je da se što bolje pripreme za drugo prolećno gostovanje.

– Ne pravim razliku, odnosno podelu na teške i lake mečeve. Svaki susret je težak na svoj način i svaki je priča za sebe zbog čega uvek naglašavamo da idemo korak po korak. Istina je da smo u prva četiri kola, tri igrali na našem stadionu, međutim, to ništa ne menja. Želimo da pobedimo sve rivale do kraja – ne ostavlja dilemu Petković.

Pored pobede koja bi osigurala Crvenoj zvezdi ostanak na prvom mestu superligaške tabele, crveno-beli imaju još jedan veliki motiv da zabeleže deseti uzastopni trijumf.

– Svima nam je u sećanju jesenji meč sa Donjim Sremom. Dozvolili smo im da nam pred 40 hiljada naših navijača i u danu kada smo slavili 50 godina od otvaranja Marakane, “otkinu” dva boda u poslednjim trenucima. To je bio moj prvi susret u Zvezdi, sedeo sam na klupi i kao i svi nakon meča, osetio veliku nervozu i žal. Ne pretimo im osvetom, jer smatram da prvenstveno zbog tog kiksa imamo dug prema nama samima i učinićemo sve da pobedom anuliramo i nadoknadimo izgubljeno jesenas – zaključio je Marko Petković.