Marković i zvanično u Liverpulu: Nadam se da ću ispuniti očekivanja navijača

Srpski fudbaler Lazar Marković od danas je zvanično novi igrač engleskog Liverpula, saopšteno je na sajtu kluba.

– Veoma sam srećan što sam došao u ovako jedan veliki klub. Pružiću sve od sebe na terenu za Liverpul – rekao je Marković. Kako prenose britanski mediji,

Liverpul će za transfer Markovića iz Benfike platiti 25 miliona evra, a sa klubom s Enfilda, srpski igrač je navodno potpisao petogodišnji ugovor.

– Nadam se da ću ispuniti očekivanja navijača, trenera, igrača i svih koji su povezani s klubom. Video sam kakvi su ovde navijači, video kakvi su igrači i ne mogu da dočekam svoj debi u dresu Liverpula – rekao je Marković za klupski sajt.

Marković (20) je prošle sezone za Benfiku nastupio 49 puta i postigao sedam golova. 4

– Njegove igre u Benfiki su nas impresionirale. Ima kvalitet i za evropska takmičenja, a to je veoma bitno za nas. Fleksibilan je i može da igra na više pozicija… Mislim da će se brzo prilagoditi igri Liverpula – rekao je trener Liverpula Brendan Rodžers.

– Mlad je, što je dobro, imamo priliku da razvijemo još više njegov talent – dodao je Rodžers. Marković je četvrto pojačanje Liverpula u ovom prelaznom roku, pošto su do sada ugovore sa klubom s Enfilda potpisali Emre Kan, Riki Lambert i Adam Lalana.