‘Marš na Drinu’ kao motivacija: Miškeljin treći put postao prvak Srbije u maratonu

Ivan Miškeljin je treći put postao državni prvak u maratonu nakon što je na 28. Beogradskom maratonu istrčao 42 km za 2:35:15.

 

On je i ove godine u osvajanje beogradskih ulica krenuo predvodeći „adidas Running team“ čiji je trener već dve godine.

U dobrom raspoloženju i odličnoj formi više od 100 njegovih trkača pratilo ga je u stopu, pružajući mu odličnu podršku prvih 11 kilometara, nakon čega je Miškeljin sigurnim korakom nastavio ka tituli državnog prvaka Srbije.

– Ponosan sam što sam osvojio medalju u rodnom gradu pred mojim Beograđanima. Poslednji kilometar je bio presudan. Kada sam izbio u Kneza Miloša čuo sam „Marš na Drinu“ koji me osokolio. Kiša je rashlađivala, pravi vremenski uslovi za maratonce. Ovo je moj najbolji rezultat – izjavio je Ivan Miškeljin, prvak Srbije u maratonu.

Na svom prvom polumaratonu Ivan je, kako kaže, bio tek 119-ti. Već na sledećim polumaratonima zauzeo je 77, pa 33, pa 7. mesto da bi titulu prvaka Srbije prvi put osvojio 2012. godine. Za njega je trčanje strast koja se reflektuje na sve aspekte njegovog života i u svemu ga vodi napred. Put do pobede kaže nije bio lak, ali na tom putu kontinuitet i vera u sebe su mu omogućili uspeh.

– Ono što definiše dobrog trkača jeste upornost. Moraš da budeš uporan, da svaki dan vežbaš bez obzira na vremenske uslove, da si koncentrisan na cilj, da imaš kontinuitet, da ideš ka tom cilju strelovito bez osvrtanja sa strane. Uz sve to moraš da veruješ u sebe, jer svi se mi spremamo za pobedu, ali snaga uma je ono što nas dovede do cilja. Trkač mora da veruje u svoju pobedu, da se fokusira na stazu, da prevazilazi krize i da grabi ka cilju – objašnjava naš šampion.

Podsećamo, Miškeljin je član atletskog kluba „21. maj“ i trener „adidas Running team“-a. Atletiku je počeo da trenira još u srednjoj školi. Ubrzo je povredio koleno i pauza je trajala punih 13 godina. U avgustu 2010. godine se vratio na stazu, počeo ponovo da trenira i osvojio:

– Državno prvenstvo Srbije u maratonu 2012 ( Novi Sad): Zlatna medalja, postao državni prvak Srbije
– Temišvarski polumaraton 2012 (Rumunija): Zlatna medalja i oboren rekord staze
– Prvenstvo Beograda 2012 (5000 metara): Bronzana medalja
– Skopski polumaraton 2011 ( Makedonija): Bronzana medalja
– Kometin polumaraton 2010 (Beograd): Bronzana medalja
–Državno prvenstvo Srbije u maratonu 2014 (Novi Sad): Zlatna medalja, drugi put državni prvak Srbije
– Državno prvenstvo Srbije u maratonu 2015 (Beograd): Zlatna medalja, treći put državni prvak Srbije