MASTERS U ŠPANIJI: Novak Đoković BEZ PROBLEMA SAVLADAO Lopesa, sledeća prepreka Nišikori!

Djokovic
printscreen

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Felisijanom Lopesom – 6:4, 7:5.

 

Đoković je za razliku od prvog meča sa Nikolasom Almagrom odigrao odličan meč, bez većih oscilacija, i slavio posle nešto više od 75 minuta igre.

Novak je podsetio na najbolje partije iz prošle sezone i tek u četvrtom susretu ostvario prvi maksimalan trijumf na šljaci u 2017. godini.

Meč u “Magičnoj kutiji” imao je zanimljivu uvertiru, pošto je kiša napravila problem – organizatori su se poneli poprilično amaterski, pa su se dvojica tenisera vraćala u svlačionicu, uprkos tome što je bilo padavina i pre početka.

Ipak, to uopšte nije uticalo na kvalitet tenisa jer su i Đoković i Lopes pružili sjajnu partiju. U nekim trenucima delovalo je kao da su zamenili mesta, pošto je Srbin pogađao neverovatne voleje, a Španac se još bolje branio u dugim razmenama.

Jedna neobična situacija možda je i rešila pitanje pobednika u prvom setu, kada je Novak došao do šanse jer je njegov suparnik stao, da bi u drugom delu igre viđena maltene preslikana situacija iz prvog – s tim da je Đoković ovoga puta do ključnog brejka došao u 12. gemu.

Ovo je bio jubilarni, 10. međusobni duel Novaka i Felisijana, i deveti trijumf drugog igrača na ATP listi. On će se za polufinale Madrida boriti sa sa Keijem Nišikorijem koji je izbacio Davida Ferera.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.