Mata: Protiv Liverpula sam odigrao najbolju utakmicu i postigao najlepši gol u karijeri

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da je protiv Liverpula odigrao najbolju utakmicu za Junajted otkako je došao u taj klub.

 

Fudbaleri Mančester junajteda su na Enfildu pobedili Liverpul sa 2:1 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Oba gola za ekipu Luja van Gala postigao je Huan Mata, u 14. i 59. minutu. Jedini gol za domaće postigao je Danijel Staridž u 69. minutu.

– Mislim da je ovo moja najbolja utakmica u dresu Mančester junajteda. Ovo je velika utakmica, najverovatnije najveća u engleskom fudbalu, pa je sjajno što sam postigao dva gola – rekao je Mata sa Skaj Sports.

– Drugi gol (iz makazica) je jedan od najboljih u karijeri. Kada je isključen Stiven Džerard trebao nam je drugi gol, pošto nas je Liverpul pritiskao – dodao je španski fudbaler.

Mata je u januaru prošle godine iz Čelzija prešao u Mančester junajted, ali nije standardan u prvom timu.

– Ovo je važno za mene. Poslednjih nekoliko meseci nisu bili dobri. Trener odlučuje o tome, ali danas sam srećan – rekao je Mata.

 

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu i pohvalio Huana Matu.

– Veoma dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo. Kao i uvek, kada igrate protiv 10 igrača zaboravite da igrate presing. Nepotrebno smo gubili lopte i vratili Liverpul u igru – rekao je on.

– Imali smo mogućnosti za gol, ne baš šanse, ali mogućnosti. Rekao sam da će pobediti onaj tim koji izdrži pritisak. Huan Mata je bio veoma dobar. On uvek igra dobro i jedan je od konstantnijih, ali nekada morate da balansirate i u tim uvrstite neke druge igrače. Danas je odigrao veoma dobro – dodao je on.

Mančester junajted je četvrti na tabeli sa 59 bodova i ima bod zaostatka za Arsenalom na trećem mestu, koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona i pet bodova više od Liverpula na petom mestu.

– Ovo je sjajan rezultat za navijače, pošto smo tri puta ove sezone pobedili Liverpul. Sada imamo prednost na tabeli, što je veoma važno – rekao je Van Gal.