‘Mateus je mogao da podnese ostavku ‘

Nije mi jasno zašto je nekadašnjem najboljem fudbaleru sveta potrebno da se bavim takvim stvarima. Zaista ne znam na koju je utakmicu mislio, rekao je za "Novosti" kapiten Partizana Saša Ilić.

Kapiten Partizana Saša Ilić takođe nije krio čuđenje kada je pročitao šta je Lotar Mateus napisao u svojoj autobiografiji.

– Nije mi jasno zašto je nekadašnjem najboljem fudbaleru sveta potrebno da se bavim takvim stvarima. Zaista ne znam na koju je utakmicu mislio, a ako se već bavi takvim spekulacijama i pričama koje je znao, postavlja se logično pitanje: zašto iste sekunde nije obavestio nekoga u klubu ili izašao sa tom pričom u javnost. Mogao je i da podnese ostavku. Ne znam, baš mi nije jasno otkud mu sada ovakve priče – istakao je iskusni vezista koji je na pomenutom meču bio dvostruki strelac za Partizan, ali ne u finišu, nego u 35. i 56. minutu.

Mateus je pisao o meču koji su tadašnji fudbaleri Partizana, navodno, namerno izgubili, kako bi rivalu, kome su bodovi bili značajni u borbi za opstanak, vratili uslugu iz prethodne sezone.