Matić: Očekivao sam da će nam Brazil stvoriti više problema, ali nismo im dozvolili

Srpski fudbaler Nemanja Matić istakao je da je zadovoljan igrom tima na meču sa Brazilom, uprkos porazu sa 1:0 u Sao Paulu.

Reprezentacija Srbije je izgubila od Brazila u poslednjem meču na američkoj turneji golom Freda u 59. minutu na asistenciju Tijaga Silve, ali veliku odgovornost za taj gol ima kapiten Srbije Branislav Ivanović koji je loše intervenisao. Ipak, Nemanja Matić smatra da se reprezentacija odlično pokazala na ovoj turneji…

– Mislim da je ovo bila dobra provera za nas, a i za njih. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, taktički smo bili skoro 90 minuta perfektni, do tog gola koji smo primili. Utisci su pozitivni što se tiče naše ekipe, ispred sebe smo imali dosta odličnih igrača koje nije lako čuvati, ali i pored toga smo igrali svoju igru i stvorili nekoliko prilika. Naravno, nisam zadovoljan kada izgubimo, ali nije sramota izgubiti od ovakve reprezentacije – poručio je Matić.

Matić je istakao da izabranici Ljubinka Drulovića polako postaju pravi tim.

– Mi smo i u prethodne dve utakmice dali svoj maksimum, išli smo na pobedu, što nam nije uspelo protiv Paname. Iskreno, mogu da čestitam svojim saigračima na zalaganju, mislim da polako postajemo prava ekipa koja je spremna za veće domete – naglasio je Matić.

Fudbaler Čelsija rekao je posle meča da je očekivao da će im Brazilci zadati više muka.

– Poznajem i igram sa nekolicinom igrača Brazila, otprilike sam sve znao o njima, očekivao sam da će nam stvoriti više problema, ali im mi to nismo dozvolili, igrali smo dobro. Oni su dobri, ali isto tako sam zadovoljan kako smo mi odradili ono što je selektor tražio od nas – istakao je srpski fudbaler, prenosi B92.