Matić: Reprezentacija Srbije je uvek bila i biće na dobrom glasu

Fudbaler reprezentacije Srbije Nemanja Matić rekao je danas da je Portugal jedna od najboljih evropskih reprezentacija, ali da se njegova ekipa ne plaši jakog protivnika u predstojećoj utakmici u Lisabonu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

 

Portugal nema slabih igrača i mislim da je u ovom trenutku jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Nijedan naš igrač se ne plaši, spremni smo. Znamo šta nas čeka, ali i oni će morati da se pozabave našim kvalitetima – rekao je Matić.

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 20.45 u Lisabonu igra protiv Portugala utakmicu u kvalifikacionoj Grupi I. Srbija je pretposlednja na tabeli sa jednim bodom, a Portugal je drugi sa šest bodova.

Moramo da izdržimo prvih 20 minuta, da igramo dobro i koncentrisano a posle toga će njima biti teže jer igraju pred domaćom publikom. Dobro znam kakava je tamo publika, očekuje mnogo. Prvih 20 minuta će biti važno da dobro uđemo u utakmicu – rekao je Matić.

Fudbaler Čelsija naveo je da je srpska reprezentacija na dobrom glasu

u Portugalu.

– Reprezentacija Srbije je uvek bila i biće na dobrom glasu, ne samo među Portugalcima. Znam da nas poštuju, da će ući u utakmicu kao da igraju protiv jedne od najboljih reprezentacija iz Evrope jer dobro znaju da imamo kvalitet, koji do sada nismo pokazali. Oni se plaše da ćemo upravo to u nedelju pokazati. Ući će u meč sa velikom dozom respekta, a mi to moramo da opravdamo – rekao je Matić.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov ocenio je da ekipa ima šansu u kvalifikacijama.

– Imamo šanse da se vratimo u trku, utakmica u Portugalu je važna, ali i svaka sledeća. Pozitivna strana je što su kvalifikacije u toku, imamo šanse da se „izvadimo” na kraju. Šta god da se dogodi, ne treba da gubimo glavu, od prvog do poslednjeg minuta moramo da budemo koncentrisani – rekao je Kolarov.

Na tabeli Grupe I prva je Danska sa sedam bodova, Portugal ima šest, lbanija na trećem mestu ima četiri, a Srbija i Jermenija po jedan bod.