Matić: Zbog desetak budala smo izgubili tri boda, ne možemo da igramo poput Nemačke i Argentine

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je da je na njegovoj ekipi veći pritisak nego što bi trebalo i dodao da tim mora da bude strpljiv na utakmici sa Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

– Pritisak je malo veći nego što bi trebalo da bude. Stvari moramo da gledamo realno, nismo svetska sila, poput Nemačke, Argentine. Treba da budemo svesni da imamo kvalitet, ali niko ne dobija utakmicu u prvih 10-15 minuta. Moramo da budemo strpljiviji, da čekamo svoje šanse i da ne srljamo. Ekipa nema dovoljno iskustva za tako nešto, ali moramo i možemo bolje – rekao je Matić.

“Orlovi” će u petak od 20.45 pred praznim tribinama stadiona Partizana dočekati Dansku u svojoj trećoj utakmici grupe I kvalifikacija za EURO2016.

Utakmica će se igrati bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) posle incidenta i prekida utakmice protiv Albanije, a Matić je dodao da ekipa mora da nađe motiv.

– Nije isti motiv igrati pred praznim tribinama ili pred 25.000 navijača, gde je velika energija. Zbog desetak budala smo izgubili tri boda, to se retko dešava i plaćamo ceh toga. Pokušaćemo da sebe što više motivišemo, igramo za Srbiju, znamo koji dres nosimo – naveo je Matić.

Sjajni vezista je ocenio da njegova dobra igra u klubu i reprezentaciji stvara dodatan pritisak na njega, ali je spreman da preuzme odogovornost na sebe.

– Postoji doza pritiska, jer se od mene mnogo očekuje, ali ja sam direktan krivac za to. U poslednje vreme pružam zaista dobre partije u klubu, u reprezentaciji dajem sve od sebe da svi budu zadovoljni mojim odnosom. Snosim deo odgovornosti, igram na sredini i očekuje se da vodim igru i da što pre oduzmem protivniku loptu – naglasio je Matić.

Fudbaler Čelsija je naveo da od Kristijana Eriksena preti najveća opasnost i da će ekipa učiniti sve da neutrališe napade protivnika.

– Od Eriksena sigurno preti velika opasnost. On im je najbolji igrač i ako budemo igrali jedan protiv drugog pokušaću da iskoristim moje prednosti i da ga maksimalno neutrališem, jer je on kreator svega što oni naprave. Ako to uspem, bićemo na dobrom putu da pobedimo – poručio je Matić.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije je spremna za Dansku, za koju je rekao da je veoma dobra ekipa.

Danske novinare je zanimalo Matićevo mišljenje o prekinutoj utakmici Srbije i Albanije, na šta je on kazao da je osim ulaska navijača na teren sve bilo korektno.

– Mogu samo da kažemo da smo želeli da igramo fudbal. Pokušali smo da izađemo na teren jer smo profesionalci, želeli smo da se takmičimo, bilo da se radi o Albaniji ili bilo kom drugom timu. Nismo očekivali da će se nešto tako desiti, svima nam je bilo teško – rekao je Matić.

On je dodao da ne želi mnogo da razmišlja o tom susretu, jer želi da se maksimalno koncentriše na predstojeći duel sa Danskom.

Srbija ima jedan bod iz dve utakmice, dok Danska iz tri susreta ima četiri osvojena boda.

Matić se u ime reprezentativaca zahvalio bivšem selektoru Srbije Siniši Mihajloviću, koji je pružio podršku ekipi i najavio da će doći na utakmicu sa Danskom.