Matos šokirao Lukača za remi, Nikolić isključen zbog protesta! Novi Pazar – Partizan 1:1

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u okviru poslednje utakmice 14. kola Superlige Srbije.

Crno-beli ni ovog puta nisu uspeli da osvoje sva tri boda u Novom Pazaru, pa se njihova razlika u odnosu na najbližeg pratioca Crvenu zvezdu svela na četiri boda. Partizan ima 35, a Crvena zvezda 31 bod.

Partizan je poveo golom Danka Lazovića u 4. minutu, izjednačio je autogolom Branko Ilić u 78.

Pošto je duel bio proglašen za meč visokog rizika navijačima Partizana nije bio omogućen dolazak u Novi Pazar.

Utakmica je odigrana po neverovatno lošem terenu, koji je više ličio na oranicu, nego na fudbalski teren prvoligaša.

 

Najava i tok meča:

Iz bezbednosnih razloga navijačima beogradskog kluba zabranjeno je da uđu na stadion. Partizan u utakmicu ulazi posle odlične igre, ali i poraza od Totenhema (0:1) i želi da nastavi niz dobrih rezultata u prvenstvu i sačuva prednost na tabeli.

Crno-beli su u prošlom kolu na svom terenu pobedili ekipu Napretka sa 3:1 i tako stekli šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Ipak, ta bodovna razlika bila je na snazi do juče, jer je klub iz Ljutice Bogdana savladao OFK Beograd sa 2:1 i tako se približio Partizanu na samo tri boda uoči današnjeg susreta. Zbog toga je pobeda za ekipu Marka Nikolića u ovom duelu veoma važna.

Trener tima iz Humske je izjavio da njegovu ekipu očekuje možda i najvažnija utakmica u ovom delu prvenstva, protiv Novog Pazara.

S druge strane, Milorad Kosanović ističe da ovu utakmicu njegovi igrači treba da prihvate kao izazov i mogućnost za proveru svojih mogućnosti protiv najboljeg tima u Srbiji.

Jelen Super liga, 14. kolo: Novi Pazar – Partizan 1:1 (0:1)

Stadion: „Gradski” u Novom Pazaru. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Vlado Glođović (Vrbas). Strelci: Matos u 78. minutu za Novi Pazar, a Lazović u 4. minutu za Partizan.

Novi Pazar: Zečević, Živković, Tintor, Stevanović (od 87. Arifović), Mijić, Jevtović, Vuković, Rusmir (od 62. Hadžibulić), De Matos, Pavlović, Kecap.

Partizan: Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović, S. Ilić (od 65. Volkov), Drinčić, Marković, Živković (od 80. Grbić), Lazović, Škuletić.

 

Prvo poluvreme:

I jedni i drugi krenuli su žustro od samog početka utakmice.

GOOOOOL! Posle sjajnog centaršuta Nikole Drinčića iz kornera lopta je stigla do Danka Lazovića preko Saše Markovića, a reprezentativac je bez problema u 4. minutu postigao gol iz blizine za 0:1.

Pazarci nisu klonuli pa su posle pet minuta preko Matosa mogli do izjednačenja, ali je lopta ipak otišla pored stative.

Nažalost, po isteku 10. minuta videli smo prve nemile scene na „Gradskom” stadionu. Sa tribine koja se nalazi iza klupe Partizana bačena je petarda koja je pogodila Marka Nikolića. Trener crno-belih je žestoko protestvovao posle toga, utakmica je bila na kratko prekinuta, a navijači su upozoreni da bi taj deo tribine mogao da bude ispražnjen ukoliko se ponovi nešto slično.

Brazilac Matos je u 15. minutu ponovo imao veliku priliku. Njegov čuvar Branko Ilić isuviše mlako je ušao u duel sa njim, fudbaler Pazara je potom šutirao sa 7-8 metara, ali je ”bubamara” otišla preko gola.

 

U 24. minutu Petar Škuletić je promašio veliku priliku. Živković je centrirao sa desne strane, lopta je pogodila igrača Pazara Pavlovića, došla do napadača Partizana koji je šutirao iz prve, ali nije bio precizan.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do poslednjeg minuta prvog dela igre. Najopasniji fudbaler domaćih, Matos, ponovo je bio u centru pažnje: pao je u šesnaestercu i tražio od Glođovića da dosudi penal. No, arbitar iz Vrbasa je dobro procenio situaciju, video je da se Brazilac sam sapleo i samo je odmahnuo rukom.

Drugo poluvreme:

Mogao je tim iz Humske da duplira prednost u 49. minutu. Lazović je sjajno asistirao Andriji Živkoviću, ovaj se našao ”oči u oči” sa golmanom Zečevićem, ali je čuvar mreže Pazaraca izašao kao pobednik iz tog duela i spasao svoj tim.

Posle tačno jednog časa igre priliku je imao i Škuletić. Napadač Partizana je zašprintao ka golu Pazara, no u jednom trenutku je sebi dao prejak for, pa je Tintor uspeo da interveniše u odsudnom trenutku.

Ponovo se digla halabuka u Novom Pazaru i ponovo je glavni akter bio Marko Nikolić. Zbog ofsajda je poništen gol Vladimira Volkova, usledili su protesti trenera Partizana koga je zbog oštrih protesta isključio Vlado Glođović. Jako teško je proceniti da li se radilo o ofsajd poziciji.

GOOOOOL! Pogodio je Matos u 78. minutu! Kecap je sjajno centrirao, Matos je došao do lopte u šesnaestercu Partizana i savladao je Lukača za 1:1.

U 90. minutu crveni karton je zbog starta nad Petrom Grbićem zaradio Tintor. Crno-beli višak na terenu nisu uspeli da iskoriste, pa su dve ekipe podelile bodove na „Gradskom” stadionu u Novom Ppazaru.