Megdan u Kragujevcu: ‘Crveni đavoli’ dočekuju Čačane

Kragujevački Radnički u sedmom kolu Superlige dočekuje Borac iz Čačka. Komšijski okršaj zakazan je za sredu od 19 časova u hali Jezero.

Kragujevčani posle šest kola imaju polovičan učinak – tri pobede i tri poraza. Bodove nisu prepustili ekipama koje su „došle” iz KLS аli, sa druge strane, ostali su uskraćeni trijumfa nad “jadrancima”.

Čačani su u prvih pet kola nanizali poraze. Glatko su poraženi na gostovanjima Zvezdi, FMP i Mega Vizuri. Kao domaćin, namučili su prvaka i tesno izgubili od Partizana 75:80, a porazila ih je i Crnokosa. Prve superligaške bodove osvojili su u prošlom kolu, bili su ubedljivi protiv Metalca 79:61.

Najiskusniji u četi Miroslava Mute Nikolića Marko Marinović prenosi da skor Čačana 1-5 nikoga ne zavarava. Dobre partije Radničkog protiv ekipa iz KLS koje su donosile bodove najbolji su model kako do četvrtog trijuma.

– Borac je već napravio dobar rezultat u sezoni time što su se plasirali u Superligu, uprkos promenama u ekipi. Pobedom protiv Metalca pokazali su da su ozbiljan tim, na svom terenu naročito mogu da iznenade svakoga. Sa Partizanom su igrali egal utakmicu, zbog jedne ili dve lopte su izgubili. Nas očekuje teška utakmica, nema dileme – izjavljuje Marinović.

Poput plejmejkera Marinovića, i mladi centar Miloš Janković je rođeni Čačanin koji prati ekipu Borca i ispoljava svo poštovanje.

– Ova i prošla sezona Borca su potpuno različite. Ove godine su mnogo bolje odigrali, imali su iskusne igrače, poput Pantića, Protić je odlazio pa se vratio, Pešaković sve bolje igra, Marelja je bio MVP šestog kola. Ta ekipa nije za potcenjivanje, naprotiv – jako je kvalitetna, a imaju i jake individuace – iskren je Janković.

 

Mladi lav srpske košarke koji je prošao kroz sve reprezentativne selekcije potvrđuje da domaćin preuzima breme favorita, ali samo kao dodatnu obavezu da se publici priredi lepa košarkaška predstava, a pre svega ubeleži novi uspeh – za pozitivan učinak u Superligi.

– Imamo šansu da pobedom nad Borcem sačuvamo visoku poziciju koja obezbeđuje ulaz u ABA ligu. Mislim da smo mnogo kvalitetnija ekipa, ali to treba na terenu da pokažemo, merilo je samo parket. Imamo jači sastav, kvalitetnije igrače – kaže Janković.

Pred završetak polusezone, proteklih šest kola sumira organizator igre Šumadinaca.

 

–  Nismo „kiksnuli” još, ali mislim da smo mogli da napravimo bolji rezultat nego što je trenutni. Nadam se da utakmicom protiv Borca krećemo u bolji ritam. Ako hoćemo da budemo među tri najbolje ekipe moramo da napravimo neki brejk – tu mislim na pobedu protiv Partizana, Zvezde ili Mega Vizure. Još uvek nismo savladali naše predstavnike u Jadranskoj ligi ove sezone. To nije pravo merilo, ova ekipa zaslužuje visok plasman, verujem u ekipu i to da ćemo da ostvarimo barem tu jednu pobedu, čime bismo ispunili plan sa početka sezon – dodaje Marinović.

Povodom Đurđevdana, Dana grada Kragujevca i gradske slave, za sutrašnji susret Radničkog i Borca biće slobodan ulaz. Marinović, uz čestitke Kragujevčanima, upućuje poziv da se u sredu udvoje snage na parketu i tribinama – za novu pobedu.

Sudijsku trojku u Jezeru činiće: M. Juras, Jevtović i Pecelj.