MENJAJU OPREMU: Fudbalska reprezentacija Srbije u Rusiji NEĆE NOSITI dresove na koje smo navikli!

Fudbaleri Srbije
Beta

Posle selektora, FSS je promenio i tehničkog partnera, tako da "orlovi" neće igrati u Umbro opremi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

 

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji sa selektorom Slavoljubom Muslinom i u dresovima kompanije Umbro. A sudeći prema pisanjima portala Mondo, “orlovi” će na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastupati sa selektorom Mladenom Krstajićem i u dresovima kompanije Puma!

FSS je pronašao novog tehničkog sponzora, koji će “sašiti” nove dresove za “orlove” specijalno za Mundijal 2018.

“Markiranu” opremu reprezentacije naše zemlje počele su da nose od 1974. godine i od tada, do danas, partneri našeg “kuće fudbala” bili su adidas, Lotto, Nike, Umbro i – Puma.

Inače, brend Puma nastao je 1948. godine kada je Rudolf Dasler odlučio da se osamostali i napusti fabriku sportske opreme adidas koju je osnovao njegov brat, Adolf Dasler.

U poslednje dve decenije, Puma je tradicionalno i uspešno sarađivala sa afričkim selekcijama, poput Kameruna, Gane, Obale Slonovače i Senegala, fudbaleri Urugvaja postizali su sjajne rezultate u dresovima nemačke kompanije, koja je aktuelni partner Austrije, Italije, Češke i Švajcarske. Ova poslednja reprezentacija rival je našem timu u prvoj fazi Mundijala i biće zanimljivo videti kako će dizajneri Pume obući naše, a kako švajcarske fudbalere.

Kada su klubovi u pitanju, Puma sarađuje sa nekoliko velikih i popularnih klubova iz Južne Amerike, poput Independijentea, Penjarola, Gvadalahare, Deportivo Kalija, LDU Kita, Keretara i Vitorije, a u Evropi divlju mačku na grudima nose Arsenal, Njukasl, Lester, Hadersfild, Vulverhempton, Barnli, Dinamo Zagreb, Borusija Dortmund, Štutgart, Ren, Marsej, Bordo, Hapoel, Rendžers, Eibar, Malme, Hamarbi, Helsinborg, Grashoper, Bursa…

A, od sezone 2018/19 i Borusija Menhengladbah, kao i slavni Milan.

U Srbiji, u Puma dresovima igra Napredak iz Kruševca.