Mesi dobija saigrača iz Srbije: Subotić na listi želja Barselone!

Među igračima koje trener Barselone Herardo Tata Martino želi da dovede u letnjem prelaznom roku nalazi se i reprezentativni štoper Srbije, član Borusije Dortmund Neven Subotić.

“Mundo Deportivo” se pozvao na informacije koje je objavio “ESPN Brazil” o spisku imena koje je Martino sastavio kao željena pojačanja za Barsu po okončanju ove sezone.

Subotić predvodi spisak od četiri defanzivca, a na kome su još i Botafovog mladić Dorija, levi bek Atletiko Madrida Felipe Luis i Estudijantesov defanzivac na pozajmici u Sanderlendu, Santijago Verđini.

“Tata” bi da ojača i vezni red, ili Subotićević saigračem u Dortmundu Ilkajem Gudoganom ili Atletikovim Ardom Turanom, kao i dvojicom napadača: u pitanju su Laciov Nemac Miroslav Klose, te Mesijev saigrač iz reprezentacije Argentine, špic Mančester sitija Serhio Aguero.

Kako navodi ESPN Brazil, Barsa će morati da odvoji sedam miliona evra ne bi li ovog leta dovela Subotića koji se polako ali sigurno oporavlja od teške povrede. Podsetimo, naš internacionalac je u novembru 2013. godine u meču sa Volfsburgom povredio ligamente kada se sudario sa Ivicom Olićem, te je odmah iznet na nosilima i dan kasnije je potvrđeno da će reprezentativac Srbije propustiti ostatak sezone u Bundesligi.