Mesi izjavom šokirao javnost: Nisam siguran da ću ostati u Barseloni, kritikuju me sa svih strana

Fudbalska superzvezda Lionel Mesi rekao je da je koncentrisan na osvajanje trofeja ove godine i nagovestio da nije sasvim siguran da će do kraja karijere igrati za Barselonu.

Jedan od najboljih igrača današnjice imao je do sada fantastičnu karijeru u Barseloni i nekoliko puta je rekao da će iz tog kluba odlaziti samo da bi karijeru završio u Njuelsu, svom matičnom klubu iz Argentine.

Mesi je, međutim, u intervjuu za argentinski list Ole kazao da više nije siguran da će se ta njegova želja ostvariti. Barselona je imala loše periode prošle sezone zbog povreda, a onda je klub potresao slučaj poreske prevare.

– Trenutno živim samo u sadašnjosti. Želimo da imamo sjajnu sezonu i osvojimo trofeje. Ništa više. Posle ćemo videti. Fudbal donosi mnoge zaokrete. Uvek sam govorio da ću zauvek ostati ovde, ali nekada se ne desi ono što želite – rekao je Mesi.

 

On je naglasio da ta odluka možda neće biti njegova.

– Govorio sam mnogo puta – da je do mene, ostao bih zauvek. Ali, sada vam kažem stvari ne ispadnu uvek onako kao što očekujete, naročito u fudbalu, koji je jako promenljiv i u kome mnogo toga može da se desi. Složeno je sve, a još je složenije u situaciji u kojoj se Barselona nalazi – rekao je 27-godišnji Mesi.

Barselona je početkom godine ostala bez predsednika Sandra Roselja zbog finansijskih malverzacija, a ekipa je u ovoj sezoni posle dva uzastopna poraza prepustila prvo mesto tabele večitom rivalu Real Madridu.

– To je jako veliki klub i nastaje problem kada se izgube dve uzastopne utakmice. Tada dolaze kritike sa svih strana, nešto kao u reprezentaciji (Argentine) – rekao je Mesi.