MESI PRE I POSLE: Šta je to preporodilo zvezdu Barselone?

Leo Mesi
Promo

Argentinac je prošle sezone imao najgori golgeterski učinak od 2009. godine (41 na 46 mečeva). „Taj je jeo šta je hteo”, čule su se optužbe na „Nou Kampu” posle svake loše partije. Zna se da u svakom klubu prva zvezda ima pravo na više pice, sladoleda i gaziranih pića od drugih.

 

Međutim, pet kilograma manje za samo godinu dana! Ne bi to bio baš uverljiv slogan u reklami za mršavljenje, ali kada bi se na slikama „pre i posle” pojavio Lionel Mesi, dijeta čuvenog doktora Đulijana Posera postala bi recept za skidanje sala. Strog režim ishrane rešio je mnoge probleme fudbalskog mađioničara koji ove sezone vozi superveleslalom kroz odbrane protivnika bez straha od novih povreda ili hroničnog povraćanja.

GOLOVI PRE DIJETE

(2013/2014)

Primera 28

Liga šampiona 8

Kup kralja 5

Ukupno: 41 na 46 mečeva

GOLOVI POSLE

(2014/2015)

Primera 43

Liga šampiona 10

Kup kralja 5

Ukupno 58 na 56 mečeva

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u finalu Mundijala od Nemačke. Bez trofeja, a sa viškom sala od testenina, Leo je otputovao u Saćile, mesto blizu Venecije i pristao na sve što je doktor Posero tražio od njega.

– Povrće, sezonsko voće i dobra mineralna vode su glavno gorivo za mišiće. Mora da se smanji unos prerađevina i hrane kontaminirane pesticidima, herbicida, antibiotika – preporučio je najpoznatiji italijanski nutricionista, koga je Mesi povremeno posećivao od 2008.

Zvezda Barselone sada se potpuno okrenula zdravom životu. Mesi je smršao između četiri i pet kilograma za godinu dana, mnogo je brži, nije toliko sklon povredama, čvršći je u duelima… Postigao je 58 golova na 56 mečeva, bio ključni igrač u najvažnijim susretima, pa nije ni čudo što huška saigrače iz repretentacije da posete Posera, kako se na Kupu Amerike ne bi ponovio scenario od prošlog leta.