Mesi proslavio veliki jubiliej neubedljivom pobedom

mesi
beta

Lionel Mesi je na meču protiv Jamajke igrao svoj 100. meč u dresu Argentine. Njegova selekcija je posle tesne pobede od 1:0 osigurala prvo mesto u Grupi B, ali Mesi ipak nije uspeo da veliki jubilej kruniše i golom za "Gaučose".

 

Argentina je bila mnogo bolja od Jamajčana, ali je uspela da postigne samo jedan gol preko Gonsala Iguaina u 11. minutu.

Iguain je iskoristio pomalo srećnu asistenciju Anhela di Marije i iz okreta savladao golmana Milera. Napadač napolija bio je jedini strelac na meču, pa tako Mesi nije uspeo da svoj veliki jubijej u reprezentaciji kruniše golom.

Argentinci su bili potpuno dominanti od samog početka, a već u prvih desetak minuta Iguain je promašio dve izgledne prilike, pre nego što je postigao gol.

Posle njega pokušavali su Mesi, Di Marija, Pastore, Roho i ostali, ali je golman Jamajke nekoliko puta sjajno reagovao.

Kada su videli da u prvih 45 minuta nisu napunili mrežu protivnika, igrači selektora Tate Martina odlučili su da malo umrtve ritam. Di Marija je još jednom pokušao u 55. minutu, ali od tada nije bilo većih uzbuđenja.

‘Gaučosi’ su kao prvoplasirani tim prošli dalje. U ovoj grupi igrali su još Urugvaj i Paragvaj koji su remizirali 1:1. Poveli su Urugvajci golom Himeneza u 20. minutu, dok su rivali izjednačili u 44. pogotkom Bariosa.

I Paragvaj i Urugvaj su takođe osigurali plasman u eliminacionu fazu. Paragvajci su drugi, dok će aktuelni šampion Kopa Amerika izvesno biti među dve najbolje trećeplasirane ekipe, koje takođe idu dalje.