Mesi: Srećan sam zbog Suareza, drago mi je što se vraća na teren

Napadač Barselone Lionel Mesi rekao je da mu je drago što će se njegov saigrač Luis Suares vratiti na teren posle višemesečne suspenzije.

– Uzbuđeni smo što se Luis vraća na teren, pojačaće naš tim. Srećan sam zbog njega, pošto je proveo mnogo vremena van terena – rekao je Mesi.

Suarezu ove nedelje ističe četvoromesečna suspenzija koju je dobio, jer je tokom utakmice sa Italijom na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ugrizao za rame defanzivca protivničke ekipe Đorđa Kjelinija.

Urugvajac je ovog leta iz Liverpula prešao u Barselonu i za španski klub mogao bi da debituje u velikom derbiju protiv Real Madrida, „El klasiku”, koji se igra u subotu od 18 časova na Santjago Bernabeu.

Trener Barselone Luis Enrike nije želeo da kaže da li će Suareza uvrstiti u tim.

Mesi je tokom karijere dobro igrao protiv Reala, prošlog marta postigao je „het-trik” u pobedi od 4:3 i postao rekorder „El klasika” sa 21 golom.

On će u subotu pokušati da izjednači rekord iz 1955. godine po broju postignutih golova u španskom prvenstvu. Mesiju nedostaje jedan gol da se izjednači sa legendarnim igračem Atletik Bilbaoa Telmom Zarom.

Mesi je ove sezone postigao devet golova, a imao je i devet asistencija.

– Važna je pobeda, a ne Zarin rekord – rekao je Mesi.

Barselona u prvih osam kola nije primila gol u Primeri, a za to je zaslužan golman Klaudio Bravo, koji je došao iz Real Sosijedada kao zamena za Viktora Valdesa.

Braneći za Sosijedad, Bravo je u četiri utakmice primio 18 golova u utakmicama protiv Reala na Santjago Bernabeu, a od toga devet je postigao najbolji strelac „Kraljevskog” kluba Kristijano Ronaldo.

Trener Barselone Luis Enrike jedan je od malobrojnih igrača koji je igrao za Barselonu i Real Madrid.

On je od 1991. do 1996. godine igrao za Real, odakle je prešao u Barselonu, gde je igrao do povlačenja, 2004. godine. Odigrao je 14 „El klasika” u dresu Barselone i postigao pet golova.

Posle osam utakmica u Primeri, Barselona je prva na tabeli sa 22 boda, a Real zauzima treće mesto sa četiri boda manje.