Mesi zavidi saigračima iz Barselone na osvajanju SP

Argentinski fudbalski reprezentativac Lionel Mesi rekao je danas da zavidi saigračima iz Barselone koji su sa reprezentacijom Španije osvojili Svetsko prvenstvo.

Mesi je sa Barselonom osvojio svaki trofej, ali sa reprezentacijom Argentine nije imao uspeha, a to želi da promeni na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula.

Među njegovim saigračima iz Barselone osvajači Svetskog prvenstva su Ćavi, Đerard Pike, Sesk Fabergas i Serhio Buskec. Mesi je u tri navrata osvajao Zlatnu kopačku za najboljeg fudbalera sveta, ali mnogi smatraju da neće moći da se poredi sa Peleom ili Dijegom Maradonom ako tokom karijere ne osvoji Svetsko prvenstvo. Takođe, mnogi navijači u Argentini kritikovali su ga da bolje igra za Barselonu nego za državni tim.

“Želim da osvojim Svetsko prvenstvo, ali ne da bi ljudi promenili mišljenje o meni. Svojoj kolekciji trofeja želim da dodam i titulu svetskog prvaka. Zavidim mojim prijateljima Špancima, želeo bih da sam na njihovom mestu i da sam već osvojio Mundijal”, rekao je Mesi za ESPN.

Reprezentacija Argentine će na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi F sa Bosnom i Hercegovinom, Iranom i Nigerijom.

– Za mene je najvažnije da igram fudbal. To sam radio još otkako sam bio dečak i to ću nastaviti da radim. Oduvek sam govorio da ću prestati da igram fudbal kada prestanem da uživam u njemu – rekao je 26-godišnji napadač.

Mesi nije želeo a istakne koji igrač mu je najveći protivnik, već je nabrojao nekolicinu fudbalera.– Tu su Nejmar, (Andres) Inijesta, Ćavi, Kristijano (Ronaldo), (Arjen) Roben i (Frank) Riberi – rekao je Mesi. Za reprezentaciju Argentine Mesi je do sada odigrao 83 utakmice i postigao 37 golova.