Mesijev rekordni ugovor

Fudbaler Barselone Lionel Mesi u ponedeljak je potpisao novi, poboljšani ugovor, saopšteno je na zvaničnom sajtu španskog kluba.

Mesi će novim ugovorom ostati u Barseloni do 2018. godine baš kao što mu je pisalo u prethodnom, ali mu je ovom prilikom povećana plata i utanačeni određeni detalji.

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali prema pisanjima španskih medija, Argentinac će godišnje zarađivati između 20 i 22 miliona evra i postaće najplaćeniji igrač sveta.

Klauzula za njegov otkup će biti 250 miliona evra, a sa bonusima bi godišnje mogao da zaradi i do 30 miliona evra.

Jedna važna izmena u odnosu na prethodni ugovr je što je Mesi pristao da ustupi klubu deo ličnih prava. On je do sada to radio sam, pa je zbog toga i ušao u probleme sa neplaćanjem poreza.

Prošle nedelje u Španiji su se pojavile informacije da Leo upravi postavio nekoliko uslova. Osim većih primanja, to je dovođenje njegovog kolege iz reprezentacije Serhija Aguera, a dok je drugi produžetak saradnje sa golmanom Hoseom Manuelom Pintom.

Ipak, ugovor je sada potpisan, a još nije poznato da li će takve informacije biti potvrđene. Potpisivanju su osim igrača prisustvovali njegov otac Horhe, predsednik kluba Đosep Marija Bartomeu, kao i Đordi Mestre i Antoni Rosič.

Mesi je izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio priliku da ostane u jednom od najboljih klubova na svetu..

“Veoma sam srećan što sam i dalje ovde. Čelnici kluba će odlučiti o mojoj buducnosti, a ja bih svakako voleo da ostanem, jer osećam da i dalje imam podršku”, rekao je Mesi.

Jedan od najboljih fudbalera sveta ipak je ostavio mogućnost da se nešto nepredviđeno desi sa njegovim boravkom na ‘Nou Kampu’.

„Ako se situacija promeni, moraću da nađem alternativu, jer ja želim najbolje klubu”, rekao je Argentinac, prenose španski mediji.

Mesi je obećao navijačima da će naredna godina biti mnogo uspešnija za klub.

“Želim da se izvinim svim navijačima Barselone za neuspehe ove sezone, i da im obećam da ćemo naredne takmičarske godine biti na visokom nivou i ostvariti mnogo bolje rezultate. Priznajem, ni ja nisam bio na očekivanom nivou. Nisam igrao kako znam”, dodao je Mesi.

Fudbaleri Barselone završili su sezonu bez osvojenog značajnijeg trofeja, iako su u poslednjem kolu Primere imali priliku da pobedom protiv Atletiko Madrida uzmu trofej šampiona Španije.

On je sa Barselonom osvojio šest titula šampiona Španije, tri titule u Ligi šampiona, po dva trofeja Superkupa Evrope i svetskog klupskog prvenstva, dva Kupa kralja i šest titula u Superkupu Španije.

Mesi je četiri puta uzastopno proglašen za najboljeg fudbalera sveta, čime je oborio rekord.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 83 utakmice i postigao 37 golova i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2008. godine.