Mesut Ozil predstavlja novu liniju kopački, uz povratak na klasiku, sa crvenom, belom i crnom bojom

Adidas slavi 20. godina legendarnih Predator kopački koje su proslavili igrači poput Dejvida Bekama i Zinedina Zidana. Tim povodom na tržištu je dostupna linija 'Predator Instinct'.

To je najnovija inkarnacija legendarnih fudbalskih kopački Predator, a pojavljivanje na tržištu se podudara sa 20. godišnjicom originalne linije.

Dizajn kopački Predator, prilagođen je tako da slavi nasleđe ovih patika, ali i instinkte igrača koji ih nose. Ove kopačke su prve u liniji i predstavljaju povratak klasičnim šarama sa crvenom, belom i crnom bojom.

Uz Predator Instinct adidas je kreirao savršeni proizvod kojim se kontroliše igra. Video ilustruje trenutak kada „instinkt preuzima” osvajača FIFA Svetskog prvenstva, Mesuta Ozila.

Nove tehnološke karakteristike kopački Predator Instinct govore o tome da je kod njih i dalje fokus na kontroli. Najveću inovaciju predstavlja revolucionarni kontrolni okvir koji se proteže oko kopačke i prostire na prednji deo stopala, što obezbeđuje najveći mogući nivo dodira i kontrole lopte – idealno za brze driblinge i promenu pravca.

Precizno konstruisani materijali, u koje spadaju novi gel-jastučići i materijal hybridtouch, pružaju optimalnu kontrolu i udobnost, dok novi đon TPU omogućava bolju fleksibilnost pokreta.

Kao inspiracija za šare u liniji Predator Instinct poslužile su grabljivice koje love pomoću instinkta. Ti instinkti su povezani sa osobinama igrača koji nose Predator (kao što je Mesut Оzil) kojima su predviđanje, dodir i vid ključni za kontrolu igre. Novi Predator Instinct služi kao fizičko otelotvorenje ovih osobina u fudbalu i prirodi.

U 2014. godini, u kojoj slavi 20. godišnjicu i kako bi proslavio prethodnih 14 generacija, Adidas će izbaciti na tržište 14 novih verzija kopački Predator Instinct.

To obuhvata Revenge Instinct, tri počasna modela Predatora zasnovanih na originalnim modelima Predator iz 1994, Accelerator iz 1998. i Mania iz 2002.

Specijalno izdanje Solar Blue linije Predator Instinct se takođe može kupiti isključivo u Intersportu (samo na tržištima na kojima posluje Intersport).

Ekskluzivne Solar Blue šare kopački na terenu će nositi Edin Džeko, Ksavi Hernandez, Andrea Poli i Žulien Draksler. U tržištima na kojima ne posluje Intersport, model Solar Blue će se prodavati preko drugih izabranih maloprodajnih objekata.